Politica

Va colabora PMP cu PDL? „Da, dar numai de pe poziţii de egalitate!”

PMP 1La Câmpina a avut loc ieri inaugurarea sediului Partidului Mişcarea Populară, o întâlnire cu simpatizanţii, dar şi o scurtă conferinţă de presă, aşa, de prezentare a conducerii şi planurilor de viitor. Au fost prezenţi Robert Minea – preşedinte interimar al Organizaţiei Câmpina a PMP, Florin Marcu – preşedinte interimar al PMP pe Colegiul 2 Deputaţi, dar şi invitaţi speciali – europarlamentarul Cristian Preda, senatorul Andrei Volosevici şi Cătălina Bozianu – fost viceprimar al Ploieştiului, care ieri a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP.

Despre organizaţia locală: „Suntem la început de drum. Cam de o săptămână ne-am constituit, astăzi inaugurăm sediul, dar nu avem încă o situaţie exactă a numărului de membri. M-am bucurat, însă, că sunt destul de mulţi cei care ni se alătură şi sper ca împreună cu Florin Marcu, un om care are mai multă experienţă în politică decât noi şi care are în jurul lui oameni valoroşi, să constituim o organizaţie cât mai puternică” – Robert Minea, preşedinte PMP Câmpina.

Despre organizare teritorială şi alegeri europarlamentare: „Avem multe organizaţii noi şi ne bucură faptul că 80% dintre membrii noştri de partid sunt oameni care nu au mai făcut politică. Acest lucru ne transmite faptul că oameni care s-au săturat de ceea ce a oferit până acum politica din România ni se alătură şi cred în proiectul nostru. Suntem încrezători în şansele noastre, iar noi ne-am propus ca rezultat la alegerile europarlamentare din 25 mai un procent de 10%” – europarlamentarul Cristian Preda.
„În judeţul Prahova avem organizaţii în 80 de localităţi, dar încercăm să fim realişti, să fim practici. Ştiind că ponderea importantă este cea a organizaţiilor de la Ploieşti şi Câmpina în totalul judeţean, sincer, ne vom axa mai mult pe acestea” – senatorul Andrei Volosevici.

PMP 2 PMP 3

Despre viitoarele alianţe politice: „Nu se pune problema unor alianţe decât după alegerile pentru Parlamentul European, atunci când vom avea cel mai bun sondaj posibil – votul oamenilor. În funcţie de rezultatele din 25 mai, vom vedea ce alianţe se vor putea face, dar opţiunea noastră este de a continua pe partea dreapta a eşichierului politic. În nici un caz nu ne vom alia cu stânga! O colaborare cu PDL? Da, este posibilă, dar vom colabora din poziţii de parteneri, de pe poziţii de egalitate, probabil în cadrul unei alianţe, pentru că avem un interes comun – să dăm viitorul preşedinte al României” – senatorul Andrei Volosevici. Interesantă afirmaţie. Nu ştim dacă şi PDL împărtăşeşte acelaşi punct de vedere cu PMP…

Despre cota de încredere a PMP şi… preşedintelui Traian Băsescu: „95% dintre susţinătorii noştri sunt simpatizanţi ai preşedintelui Băsescu şi suntem optimişi că putem să mai creştem, pentru că şi cota de încredere a preşedintelui ţării este în creştere. Este un lucru cunoscut că preşedintele Traian Băsescu susţine PMP, iar după decembrie 2014 va face politica PMP!” – europarlamentarul Cristian Preda.
În privinţa respectării sau nu a Constituţiei prin implicarea politică a preşedintelui Traian Băsescu în crearea, promovarea şi susţinerea PMP, atât Cristian Preda, cât şi Andrei Volosevici au apreciat că este un lucru constituţional. Curat constituţional!

Am profitat de prezenţa europarlamenturului Cristian Preda, cunoscut profesor de ştiinţe politice, pentru a-l întreba ce părere are despre nivelul tot mai scăzut al limbajului din disputele politice de la nivel central. Chiar dacă nu a părut foarte confortabil să ofere un răspuns, având în vedere că unul dintre cei care folosesc un astfel de limbaj este „părintele spiritual” al PMP, preşedintele Traian Băsescu, până la urmă Cristian Preda a declarat cu sinceritate: „Din păcate, în spaţiul public politic se foloseşte un limbaj neîngrijit, ceea ce face dificilă comunicarea ideilor şi mesajelor pe care fiecare vrea să le transmită. S-au acumulat multe tensiuni, miza este mare şi, din păcate, limbajul denotă nivelul scăzut de educaţie al unor lideri politici. În Europa s-a făcut un studiu şi s-a constatat că doar în partidele comuniste liderii au un nivel de educaţie sub medie”.
PMP 5 PMP 4

29 Comments

  1. Gabriela Ionescu says:

    Unde este Pmp sediul?

  2. dan says:

    Cristi Preda nu știe despre ce vorbește. 80% nu au făcut politică?
    Marcu – fost PDL
    Anghelescu – fost PDL
    Volosevici – fost PDL
    Bozianu – fost PNL și PDL
    Asta doar din ce văd în poze.

  3. admin says:

    Pe Bd. Carol I, la parterul unui bloc situat vis a vis de Biserica de la Brazi, dar cu intrarea prin spate.

  4. adrian says:

    Cine e baiatul cu cravata portocalie? Nu e campinean. Marcu s-a cam pricopsit cu el….

  5. andrei says:

    Am si eu o curiozitate, cine este Robert Minea si ce il recomanda ???

  6. George T. says:

    Marcu – a fost pe la toate partidele, trebuie sa intre si aici, vrea ciolan.
    Minea – pare ok.
    RESTUL: niste traseisti politici..
    Totusi, fata de comunistii din PSD, sunt curati ca lacrima.

  7. Adina Bratu says:

    Mare pacat ca se intampla niste lucruri… Andrei Volosevici n/ar fi fost niciodata primar sau senator fara Roberta Anastase. Florin Marcu n/ar fi ajuns niciodata consilier local daca nu era Florin Anghel sa/l bage in echipa lui si sa/l promoveze. Sa zicem ca au avut niste probleme pe la PDL si au plecat dar nu e deloc frumos sa arunci apoi cu noroi in cei care te/au ridicat si ajutat. Sa fim sinceri toti vor putere, functii in administratie si mai sus daca se poate.

  8. admin says:

    Robert Minea este un om de afaceri campinean, care nu a mai fost implicat politic pana acum.

  9. robert minea says:

    Andrei,,daca intradevar vrei sa stii cine sunt,, te astept la sediul partidului , sau la mine la birou sa povestim,,
    Adrian,, sunt campinean de vreo 30 de ani, iar la origine din Urleta,, foarte aproape de Campina

  10. Tache says:

    @dan.Marcu nu a fost in PDL(a fost in Pndc cu Moldoveanu si Anghel)si apoi s-a imprietenit cu Arghir la PV,un baiat cu caracter cum rar gasesti prin Campina,Volosevici nu prea a confirmat prin Ploiesti,s-a ratacit se pare la PMP la fel ca si doamna viceprimar,curiozitatea cine e baiatu cu sacou de blugi?de la organizatia de tineret.Poate m-ar tenta sa fiu in echipa voastra.Eu sunt din Breaza de origine si sunt student in Bucuresti

  11. Gologan Tiberiu says:

    Minea o intrebare publica ar trebui sa aiba un raspuns public,nu?

  12. robert minea says:

    Dl Gologan,,va rog sa fiti mai explicit cu intrebarea publica la care un am raspuns,,multumesc

  13. Vasile says:

    Cu siguranta veti face multe promisiuni electorale.Cum d-l Basescu este „initiatorul”acestuia iar de-a lungul timpului ne-am format o impresie despre respectivul ,ganditi ca veti reusi sa convingeti cetatenii asupra intentiilor dvs.?M-as bucura sa fie asa datorita „tineretii”care exista in partid.Va doresc succes si puterea de a trece peste greutatile inceputului de drum.

  14. andrei says:

    Robert Minea, eu sunt un fel de „cetateanul turmentat din piesa lui Caragiale si intreb: „Eu cu cine votez???” Sunt unul dintre cei dezamagiti de clasa politica din ultimii 25 ani iar proiectul PMP pare cea mai serioasa obtiune pentru urmatorii ani. Mai sus intrebam cine esti si ce te recomanda in ideea ca undeva vom gasi un cv al tau si al echipei pe care o conduci. Sunt constient si va felicit pentru curajul de a pleca pe drumul asta, drum care nu va fi de loc usor dar gasesc normal ca voi, cei ce va implicati in astfel de proiecte sa dati dovada de multa transparenta, sa spuneti alegatorilor cine sunteti si ce va recomanda. Cred ca un site de prezentare sau o pagina pe retele de socializare ar fi binevenite si nici nu ar implica cheltuieli imense.
    Eu va urez multa bafta si spor la treaba!!!

  15. ROBERT MINEA says:

    @andrei:
    Tocmai ca sa te lamuresc te-am invitat la o discutie ,,cv-uri politice nu am ,e primul contact cu politica

  16. Lenesu' says:

    Pacat de Robert Minea ca isi incepe cariera politica intr-o gasca de lachei prezidentiali! Chiar e singurul tip OK din toata gasca asta si cred ca o sa isi dea seama ca nu se inscrie in peisaj. PMP – ul asta nu are alt rol decat de carje pentru trei persoane: basescu mare, baseasca mica si lenuta din plescoi. L-as fi vazut pe Robert construind un partid de centru dreapta autentic, in care sa demonstreze ce inseamna principii. Si=a construit singur afacerea si a dezvoltat-o exclusiv in privat si tocmai de-aia l-as fi considerat exponent liberal in Campina. Pacat ca PNL-ul nu a avut loc pentru el!! Ii doresc succes in politica, dar nu alaturi de PMP. Acolo poate avea parte doar de „succesuri” sau mai stiu eu ce alte magarii basiste.

  17. ROBERT MINEA says:

    @Vasile:
    va multumim

  18. Georgica says:

    Pentru domnul Marcu– un cv ceva domnule,dupa zvonuri am inteles ca ati fost ceva director la Fibec magazine,dar dupa cate stiu a dat faliment.
    Asa ca daca sunteti dragut vrem sa va cunoastem!

  19. Campineanu' says:

    Decat PNL, mai bine orice….

  20. robert minea says:

    @Lenesu’:
    multumesc,,eu i-mi dores sa nu am parte de acele magarii de care dumneavoastra vorbiti,,sau inca mai sper ca politica poate fi si curata,,asa cum o defineste dex-ul,,

  21. Vasile says:

    D-le Minea,bine spuneti dar dati-mi voie sa am mari rezerve asupra credibilitatii unor persoane care se afla in umbra dvs.Ma refer la d-l Basescu-batranul si junioara cat si”lenuta din plescoi”cum bine zicea”lenesu”.Totusi daca sinceritatea constituie o trasatura de caracter a dvs.(fara a va cunoaste personal,va acord girul meu pentru curajul de care dati dovada cat si pentru tinerete si intentiile”bune”pe care incercati sa le promovati)aveti de luptat enorm cu schimbarea conceptiei a ce inseamna adevarata politica care ar trebui dusa in folosul cetatenilor.Va doresc tot binele din lume,cum si dvs.prin politica ce incercati sa o promovati sa o directionati”pentru noi”,marea masa saracita de o anume clica politica…

  22. Dumitrescu says:

    Spor la treaba Robert Minea, atentie mare insa la sacalii gen Marcu, care din pacate e cu dvs. in partid. Atentie mare si la cei din PSD, sunt obisnuiti cu rautatile.

  23. andrei says:

    Vasile

    Basescu vs Iliescu
    EBA vs Daciana
    Lenuta vs Firea

    Acum intelegi de ce unii nu vor vota in viata lor PSD ??? Nu spun ca ceilalti sunt mai breji, spun numai ca mai rau de cat PSD este IMPOSIBIL

  24. Vasile says:

    PSD-ul este exclus din start din optiunile mele electorale.Accept doctrina unui partid de centru dreapta.Dar mai degraba ma indrept catre un independent pentru europarlamentare si motivatia consta in faptul ca avem posibilitatea sa votam omul nu o lista.Inca mai am timp pentru analiza…

  25. robert minea says:

    va multumesc tuturor celor care prin ceea ce spuneti aici ma faceti sa cred ca am facut o alegere buna prin a ma implica,,, nu putem sa stam pe margine toata viatza si sa aruncam cu noroi in ceilalti care gresesc,, daca vrem sa nu se mai greseasca,, ne implicam noi. Exact acelasi lucru se intampla la vot, aud mereu, de ce sa ies sa votez, ce fac ei pentru mine?? nu domnilor, nu asteptati sa faca ei, faceti dumneavostra, faceti un pas inainte si spuneti, daca ei nu sunt buni,, poate eu sunt, si atunci implicativa,, sau iesiti si votati altceva,, daca vreti sa schimbati ceva,, din fata televizorului,, sigur puteti schimba,,, doar canalul,, va urez un wekend minunat

  26. robert minea says:

    apropo de Florin Marcu,,, majoritatea il reneaga,, exista totusi cineva care spune ca e un om cu caracter cum putini intalnesti,, in aceasta echipa vrem ca selectia sa se faca acordand nota maxima la inceput asa ca noi am plecat la drum cu el cu un 10,, are timp pe parcurs sa se mentina,, sau sa se autodepuncteze,, dar eu cred ca alaturi de o echipa care se vrea a fi echipa,, si cum el a declarat ca prefera „haita” fata de „lup singuratic” sunt convins ca va putea sa ramana pe pozitia pe care o va castiga …

  27. andrei says:

    Vasile

    Un punct de vedere bun de luat in seama dar din pacate independentii pleaca de pe ultimul loc in alegeri, asta datorita educatiei si a formei in care se aduc oamenii la urne

  28. Vasile says:

    Andrei
    Nu am inteles,independentii pleaca de pe ultimul loc in alegeri?Din contra eu consider ca au un atu in plus,cel putin mobilizarii de care dau dovada pentru strangerea de semnaturi in vederea acceptarii candidaturii.Pentru cei care fac parte dintr-o formatiune politica,lucrurile sunt ceva mai lejere in sensul ca greul il duce partidul respectiv.Este punctul meu de vedere;nu trebuie si acceptat.Multe se pot discuta pe aceasta tema;in timp probabil imi voi schimba gandirea.Doresc tuturor succes in politica adevarata.

  29. votezNouaRepublica says:

    Aleg un partid fara uscaturi dupa cum spunea si Elvis Arghir.Necunoscut pt unii puternic pt multi

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *