Administratie publica

Veste bună pentru Câmpina – luni va fi semnat contractul de finanţare pentru modernizarea şi dotarea Policlinicii Municipale

Policlinica MunicipalaÎn prima zi a săptămânii viitoare, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est Muntenia, primarul Horia Tiseanu şi reprezentanţii ADR vor semna contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Câmpina”, un proiect în valoare de aproape 2,5 milioane de euro. Investiţia va fi finanţată în cea mai mare parte din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional – Axa Prioritară 3. Modernizarea Policlinicii Municipale este un proiect foarte important pentru Câmpina, un proiect complex pe care Primăria l-a depus la ADR încă din anul 2009, în vederea obţinerii de fonduri europene. „Este un proiect la care noi ţinem foarte mult, la care s-a muncit mult şi nu poate decât să ne bucure faptul că obţinem finanţare europeană. Nu am fi putut realiza modernizarea şi dotarea Policlinicii cu bani de la bugetul local, fiind vorba despre o valoare destul de mare, de peste 11 milioane lei. Aproape jumătate din sumă va fi folosită pentru lucrările de reabilitare şi modernizare, iar diferenţa va fi cheltuită pentru dotări”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

Lucrările efective vor începe, cel mai probabil, în vara acestui an, după finalizarea procedurilor de achiziţie publică. Va fi o perioadă complicată, atât pentru cadrele medicale care lucrează în Policlinica Municipală, cât şi pentru pacienţi. Deşi proiectantul a dat asigurări că lucrările de reabilitare şi modernizare se pot desfăşura în paralel cu actul medical, este greu de crezut că acest lucru va fi posibil. Tocmai de aceea conducerea Spitalului Municipal şi reprezentanţii administraţiei locale au încercat să găsească soluţii mai bune.
„O soluţie ar fi cea externă, adică mutarea cabinetelor din Policlinică în alte spaţii pe care să ni le pună la dispoziţie administraţia locală. Dar, pe lângă faptul că este o soluţie costisitoare, ar fi foarte greu de obţinut autorizaţiile sanitare necesare funcţionării în alte spaţii. Cred că cea mai bună soluţie este mutarea secţiilor chirurgicale din Policlinică la parterul spitalului, în spaţiile dedicate spitalizării de zi, unde există 5 paturi pentru chirurgie şi alte 5 paturi pentru ginecologie. De asemenea, putem lua în calcul mutarea unor cabinete în spaţiul de pe Strada Vasile Alecsandri, acolo unde se află secţiile de recuperare şi epidemiologie. În spaţiul de aici se pot organiza 5 cabinete, care, în două ture, însumează 10 specialităţi. Adică, aproximativ jumătate din Policlinică. Cealaltă jumătate a cabinetelor le-am putea muta pe măsura realizării lucrărilor de modernizare, eventual pe etaje. Nu am bătut nimic în cuie, vom mai avea unele discuţii şi consultări, apoi vom încerca să luăm decizia cea mai bună”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *