Electoral

263 votanţi pe liste suplimentare la Poiana Câmpina. De unde provin ei?

ListeNumărul cetăţenilor cu drept de vot din Poiana Câmpina este de 4.315. Duminică, 25 mai, la urne s-au prezentat 2.189 persoane, adică 47,97% din totalul alegătorilor înscrişi pe listele electorale. Acestora li s-au adăugat 263 persoane care au votat pe listele suplimentare. Ni s-a părut un număr relativ mare, motiv pentru care am încercat să aflăm de unde ar proveni această categorie de votanţi, cea de pe listele suplimentare. Am stat de vorbă cu mai mulţi cetăţeni, cu preşedinţii secţiilor de votare, ba am mai văzut câte ceva şi cu ochii noştri. Şi iată ce concluzii au reieşit de aici.
Pe listele suplimentare au votat, în primul rând, familiile de bucureşteni care au case de vacanţă în Poiana Câmpina. Sunt aproximativ 50 de familii. Poate că nu s-au aflat cu toţii week-end-ul trecut la Poiana, dar mai mult de jumătate în mod cert au votat aici. Lor li s-au adăugat muncitorii (vreo 20 la număr) detaşaţi la Poiana Câmpina pentru executarea lucrărilor la conducta magistrală de apă. Şi să nu-i uităm pe cei care au stârnit multe comentarii în localitate – angajaţii firmei Tasan Pază şi Protecţie, aduşi să voteze în grupuri, la secţii diferite, persoane foarte uşor de identificat pentru că erau… în uniforma de lucru. Vă reamintim că administratorul acestei firme este consilier local PNL la Poiana Câmpina. Cam în acest mod s-a completat lista suplimentară şi concluziile noastre par destul de logice dacă ne uităm şi la cele 111 voturi obţinute de Mircea Diaconu şi cele 139 voturi obţinute de PNL, destul de multe faţă de cât obţineau de obicei liberalii la Poiana Câmpina.

5 Comments

 1. marius says:

  Ar fi ceva adevar in aceste explicatii dar ADEVARUL complet este altul,bucurestenii care au case la Poiana nu si-au stricat tihna pentru a merge la vot mai ales ca vilele lor sunt situate in zone destul de departate de sectiile de vot;daca BEC nu ar fi dat duminica o decizie conform careia este interzis a se elibera membrilor birourilor sectiilor de votare copii de pe listele suplimentare nu ar mai fi necesar sa gasiti JUSTIFICARI.

 2. George.T says:

  Cum, de unde? Alin Moldoveanu, ca sa dea bine „la partid”, a luat alegatori din Campina si Banesti si i-a „indulcit”, ca sa voteze la Poiana. E simplu.

 3. Lorena says:

  De unde ati mai scos/o si pe asta cu luat alegatori din Campina si Banesti??? Sau asa vrea PDL Campina sa justifice rezultatul prost de la alegeri??? Alin Moldoveanu nu are nevoie sa aduca alegatori din alta parte ca sunt alaturi de el oamenii din comuna, va rog sa nu mai inventati scuze pentru Campina. Daca ar fi asa cum spuneti nu credeti ca imediat ar fi sarit in sus celelalte partide???

 4. Carmen Theodorescu says:

  Plecand de la principiul ca adevarul este de obicei undeva la mijloc, sa zicem ca din 260 de persoane de pe listele suplimentare 130 sunt bucure;teni, muncitori, paznici etc si jumatate sunt adusi de Moldoveanu din Campina sa voteze in Poiana. Cu cat crestea procentul PDL daca astia 130 votau in Campina??? Va spun eu, cu 1% si in loc de 14,6% PDLul domnului Tiseanu lua 15,6%. E multumitor? E bine pentru un oras cu primar si 7 consilieri? Sa zicem ca a carat Moldoveanu 150, 170, hai 200 desi e imposibil asa ceva, procentul ala nenorocit se ducea spre 17%. OOAAAUUU! 17%va multumea domnilor din Campina? Eu v-as recomanda sa nu mai cautati vinovatii prin vecini ci in propria ograda.

 5. andrei says:

  Bre nea George, cum draq Moldoveanu aduce voturi pentru Diaconu si PNL??? Citeste bre articolu de mai sus si comenteaza dupa ce digeri teztu

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *