Administratie publica

A început implementarea proiectului cu finanţare europeană pentru recalificarea femeilor şomere din municipiul Câmpina

Proiect someri Campina 1La Câmpina a avut loc astăzi conferinţa de lansare a proiectului „Egalitatea de şanse şi gen prin antreprenoriat şi calificare”, cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU Axa 6 – „Promovarea incluziunii sociale”. Practic, este vorba despre un proiect în valoare de peste 2 milioane de lei, care are ca obiect calificarea/recalificarea femeilor şomere din municipiu. 450 de femei aflate în căutarea unui loc de muncă vor putea urma gratuit diferite cursuri de specializare: 280 vor susţine cursuri de calificare în meseriile: îngrijitor bătrâni la domiciliu, cofetar, lucrător în comerţ, manichiurist – pedichiurist, iar 170 vor urma programe de iniţiere în competenţe informatice, limba engleză şi competenţe antreprenoriale.

„Este un nou proiect privind calificarea forţei de muncă din municipiu, pentru care noi am obţinut finanţare europeană. Ni se pun la dispoziţie fonduri europene nerambursabile şi am considerat că nu trebuie să ratăm această oportunitate. Suntem conştienţi de faptul că, pe fondul crizei economice, a crescut numărul şomerilor şi în municipiul nostru, iar astfel de programe de reconversie profesională ar putea veni în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. La sfârşitul lunii aprilie am semnat contractul de finanţare, iar acum, iată, începem implementarea proiectului”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
Proiectul are o durată de implementare de 18 luni, iar finanţarea este asigurată 86,78% din fonduri europene nerambursabile, 11,22% de la bugetul de stat şi 2% de la bugetul local. Cursurile vor începe în luna august a acestui an şi se vor finaliza în octombrie 2015, când participanţii vor susţine un examen final, vor primi diplomă şi certificate de calificare. Toate cursurile desfăşurate în cadrul acestui proiect vor fi acreditate ANC.
La conferinţa de astăzi au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei locale, ai firmei partenere în implementarea proiectului – Fax Media Consulting şi ai mai multor instituţii publice din localitate.

Persoanele interesate să urmeze programele de formare profesională pot apela Secretariatul proiectului, Primăria Municipiului Câmpina, Bulevardul Culturii nr. 18, tel 0244.336.134, int 251/139 . Precizăm că toate cursurile sunt gratuite.
Proiect someri Campina 2 Proiect someri Campina 3

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *