Electoral

Câmpina, mai 2014 – lansarea candidaţilor PDL pentru alegerile europarlamentare

PDL 1La Câmpina a avut loc ieri prima acţiune electorală din campania pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Este vorba despre lansarea candidaţilor PDL, eveniment desfăşurat în prezenţa preşedintelui partidului – Vasile Blaga, a liderului Organizaţiei Judeţene – Roberta Anastase, a primarului Horia Tiseanu şi celorlalţi primari PDL din colegiile 1 şi 2 deputaţi, dar şi a câtorva sute de oameni care au umplut sala şi balconul Casei Tineretului. S-a dorit şi… a ieşit o adevărată desfăşurare de forţe, asta şi pentru a le răspunde celor care consideră că şi în opoziţie, şi fără Traian Băsescu, PDL nu mai există. Dintre candidaţii pentru alegerile europarlamentare, la Câmpina au venit Theodor Stolojan, Marian Jean Marinescu, Traian Ungureanu şi Mihai Apostolache, acesta din urmă fiind „singurul prahovean aflat între primii 10 candidaţi de pe lista PDL, situaţie pe care nu o regăsiţi la nici un alt partid din ţară”.
Sub sloganul „Europa în fiecare casă!”, liderii PDL au vorbit despre programul electoral pentru alegerile din 25 mai, „noi fiind singurul partid care avem un astfel de program”, despre adversarii politici, despre „traseiştii care au trădat PDL” pentru a se duce în partidul preşedintelui Băsescu, despre importanţa coagulării dreptei politice în jurul PDL şi nu a altui partid etc.
PDL 2 PDL 3 PDL 4 PDL 5 PDL 6 PDL 8 PDL 9
Vasile Blaga: „Noi suntem PDL, cu ‘Verde înrourat’, cu trandafirul şi cu culoarea portocaliu, acestea sunt simbolurile noastre adevărate, pe care unii au încercat să le schimbe, dar ne-am trezit la timp. Adevăraţii democrat-liberali sunt aici, în partid, traseiştii au plecat uitând că au ajuns unde au ajuns şi datorită muncii dvs., militanţii PDL din toată ţara, cei cărora noi toţi, inclusiv eu, vă datorăm funcţiile pe care le-am avut în Guvern sau Parlament. Dar unii uită sau se fac că uită. Aşa cum a mai uitat cineva (cu referire la preşedintele Băsescu, dar fără să i se pronunţe numele) că noi am fost singurii care i-am fost alături în cele două suspendări. Acum, la alegerile din 25 mai, trebuie să demonstrăm că suntem cel mai puternic partid de dreapta şi că noi putem da astfel candidatul pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului. Şi să fie un candidat care să nu fie impus de un singur om, ci stabilit împreună, de comun acord cu voi toţi şi, dacă va fi posibil, de toate forţele de dreapta din politica românească!”

Traian Ungureanu: „Comparaţi listele pentru alegerile europarlamentare. Uitaţi-vă la PSD, la PNL, sunt pline ochi de rude. Vor să-şi trimită neamurile în Parlamentul European. Pe aceste criterii şi-au făcut listele. La noi nu veţi găsi aşa ceva! Despre PMP nici nu merită să vorbesc. Ce-aş putea să spun despre un partid care încape într-o poşetă sau sub o paraşută?!”

Theodor Stolojan: „De când se află la guvernare, Victor Ponta a introdus 35 de noi taxe. Este un mincinos care ne spune zi de zi că a crescut nivelul de trai, dar dacă îi întrebăm pe români, răspunsul este altul. Noi am guvernat în plină criză economică şi nu am avut atât de mulţi şomeri cât sunt astăzi în România!”

Roberta Anastase: „Victor Ponta spune că este mândru că este român. În realitate, este mândru de Nicuşor Constantinescu, este mândru de Mircea Cosma şi de alţii ca ei, aceştia sunt oamenii de care este Ponta mândru! Iar Crin Antonescu ne-a demonstrat adevărata sa faţă atunci când a stat şase săptămâni la Cotroceni, am văzut cu toţii de ce a fost în stare!”

Vasile Blaga: „Principalul nostru adversar politic, i-aş spune chiar inamic, este PSD, un PSD mai periculos ca oricând! Pe 7 mai 2012, Ponta ne-a prezentat guvernul său, o echipă nouă, pe care o numea curată, iar acum, din acea echipă, jumătate sunt în puşcărie, iar cealaltă jumătate aşteaptă… Iar liberalii, cei care acum atacă PSD, dar care au mers mână în mână cu PSD atâta vreme, se dau ca fiind în opoziţie. Complet greşit. Încă mai au prefecturi în ţară şi sute de directori în deconcentrate. Asta e opoziţie? România este condusă astăzi de un PSD iresponsabil şi periculos şi de un PNL duplicitar!”

Am redat câteva fragmente din discursurile liderilor PDL. Discursuri ample, electorale (normal), foarte dure pe alocuri, cu multe săgeţi ascuţite la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi la adresa Elenei Udrea, dar fără a se pronunţa numele acestora. Sala a înţeles, însă, fiecare mesaj şi a reacţionat aplaudând puternic. Ca scor electoral la europarlamentare, PDL îşi propune să obţină cel mai mare procent dintre partidele de dreapta. Miza alegerilor europarlamentare este mult mai mare decât se crede, pentru că, în funcţie de rezultatele acestor alegeri s-ar putea decide viitoarele alianţe, viitorii candidaţi, până la urmă chiar viitorul unor partide de pe eşichierul politic.
PDL 7 PDL 10 PDL 11 PDL 12 PDL 13 PDL 14 PDL 15 PDL 16 PDL 17 PDL 18 PDL 19 PDL 20

9 Comments

 1. horia says:

  Penibili,de la cap la coada.

 2. Dumitrescu says:

  Cea mai buna alegere pentru Campina ramane tot PDL-ul.

 3. Vasile says:

  Oare?Omul vorbeste,nu partidul…

 4. mihai says:

  Oricum mai bine PDL

 5. Dumitrescu says:

  „Vasile”, ma refeream la echipa PDL formata din primar si consilieri. Vedem cu totii ca ce a promis Tiseanu, a realizat, ceea ce e de apreciat.

 6. Ioana says:

  PDL a fost un partid foarte frumos, cu oameni deosebiti dar s/au dus acele vremuri. Ce a putut sa faca Basescu acestui partid nu cred ca mai gasim vreun exemplu similar in istorie. Nu stiu daca se vor mai putea ridica vreodata indiferent ce vor face!

 7. Campineanu' says:

  O echipa puternica! Oameni seriosi, pusi pe treaba in folosul oamenilor. A se vedea cazul Campina, unde orasul sub echipa Tiseanu-PDL(chiar daca acum sunt in opozitie) a inflorit.

 8. Marius says:

  Absolut o mascarada , cum poti sa minti in halul asta oamenii cand ai distrus tara cu oameni ca acestia ( pensii taiate , salarii taiate , scoli inchise , spitale inchise etc) .

 9. Elena says:

  …defileaza fara pic de rusine, credeti ca am uitat ce ati facut si cum ati sustinut suspendatul ? nu ati avut curajul sa vorbiti atunci cand tara a avut nevoie de voi, cand trebuia sa va impotriviti nenorocirilor pe care le-a facut Basescu mana in mana cu voi…da, cu voi cei care acum cereti alt vot…RUSINE…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *