Electoral

DD-mobilul lui Dan Diaconescu a oprit şi la Câmpina, „în preliminariile pentru alegerile prezidenţiale”

D Diaconescu 1 Câteva zeci de persoane l-au aşteptat astăzi pe Dan Diaconescu în faţa sediului PP-DD din Câmpina, fondatorul şi liderul de facto al acestei formaţiuni politice aflându-se într-un turneu electoral prin mai multe localităţi ale judeţului Prahova. Diaconescu a sosit la bordul „DD-mobilului” şi s-a adresat mulţimii din maşină. A vorbit ca un viitor candidat la prezidenţiale, singurele referiri la alegerile europarlamentare din 25 mai fiind cele legate de necesitatea ca, la Câmpina, partidul său să obţină mai mult de 4.000 voturi (numărul înregistrat la ultimele alegeri, cele parlamentare din decembrie 2012).

Dan Diaconescu a vorbit în stilul său caracteristic, repede, trecând în câteva secunde de la un subiect la altul, astfel încât în doar câteva minute a atins, poate, toate domeniile şi toate temele electorale posibile. Cât despre promisiunile făcute electoratului, aici DD a ştiut exact unde să „atace”, fără nici o legătură cu alegerile europarlamentare, desigur: „vom mări alocaţiile pentru copii de cinci ori, vom creşte pensia minimă la 5 milioane de lei şi salariul minim pe economie la 10 milioane!” Oricum, a fost clar pentru toată lumea că Dan Diaconescu este în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, europarlamentarele fiind doar nişte precalificări pentru noiembrie 2014, „când eu şi Victor Ponta vom intra în turul al doilea pentru Cotroceni!”
D Diaconescu 2 D Diaconescu 3 D Diaconescu 4
Dincolo de promisiunile electorale ar fi de reţinut atacurile la doi adversari politici: preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Despre primul a povestit o întâmplare savurată de membrii şi simpatizanţii prezenţi la Câmpina: „Prin Arad, erau nişte oameni la o bodegă şi a trecut Băsescu. Oamenii l-au huiduit, dar Băsescu s-a dus la ei, le-a golit paharele cu ceea ce beau oamenii ăia şi a plecat. Aşa că, dacă vine şi pe aici, să feriţi din calea lui tăriile!” Iar în ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, Dan Diaconescu a fost mult mai dur: „aşa cum fura la 18 ani din buzunarele călătorilor în Gara de Nord, la fel face şi acum furând din bugetul de stat, dar de fapt din buzunarele noastre, ale tuturor”. După ce le-a spus oamenilor ce va face când va deveni preşedintele ţării, Diaconescu a coborât din maşină în mijlocul mulţimii şi s-a fotografiat cu cei care au dorit, promiţându-le că „după 16 noiembrie, cine are poze cu mine va putea intra gratuit la Cotroceni!”
La Câmpina, Dan Diaconescu a fost însoţit de preşedintele PP-DD, Simona Man şi deputatul Liliana Mincă. Au fost întâmpinaţi de conducerea locală a partidului – Viorica Stănică, Jenica Tabacu, Luminiţa Dumitrescu, Adrian Piţigoi şi alţii.
D Diaconescu 6 D Diaconescu 7 D Diaconescu 8

2 Comments

  1. anonim says:

    VOTATI PP-DD,sansa noastra asta e.

  2. Dumitrescu says:

    Minciuni rasuflate marca PPDD! Cum e posibil ca un doctor in filosofie ca doamna Tabacu, recunoscuta pentru capacitatea sa intelectuala deosebita, sa asocieze cu mizeria asta?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *