Social

La Câmpina are loc, mâine, un nou exerciţiu de alarmare publică

Mâine, la Câmpina vor suna sirenele electronice în sistem centralizat şi sirenele electrice ale operatorilor economici, în cadrul unui exerciţiu de alarmare publică organizat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi autorităţile locale. Având în vedere că este doar un exerciţiu, Primăria Câmpina şi ISU Prahova fac apel la cetăţenii municipiului să nu intre în panică şi să respecte indicaţiile agenţilor de ordine publică.
Prin acest exerciţiu de alarmare publică se intenţionează verificarea echipamentelor specifice, existente la nivelul localităţii, pentru înştiinţarea, avertizarea şi alarmarea populaţiei. Semnalul de „alarmă la dezastre” se va da în jurul orei 11.30 şi se va compune din cinci impulsuri a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnalul de „încetare a alarmei” se va da în jurul orei 12.00 şi va consta într-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu o durată de 2 minute.

1 Comment

  1. Dico Emil says:

    Este „excelenta” ideea sa dai semnal de test la fel ca cel real. Poate cand o sa fie real, o sa ne gandim ca este tot un test…

    Macar sa fi dat la final semnalul de 2 minute de incetare al alarmei… vai de capul nostru…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *