Eveniment

Peste 280 de vizitatori la Castelul „Julia Hasdeu” din Câmpina, în Noaptea Muzeelor

Castelul Julia Hasdeu 2Aproximativ 3.000 de muzee din Europa, printre care şi câteva zeci de muzee din România, şi-au deschis porţile şi în acest an la evenimentul „Noaptea Muzeelor”, aflat deja la cea de-a zecea ediţie. Vorbim despre o sărbătoare a muzeelor, patronată de Consiliul European şi UNESCO şi care se desfăşoară anual în noaptea de 17 spre 18 mai. La Câmpina, în „Noaptea Muzeelor”, 282 de persoane au vizitat Castelul „Julia Hasdeu”, cu aproape 100 de oaspeţi mai mult faţă de anul trecut. Printre aceştia s-au aflat şi mulţi câmpineni sau locuitori ai localităţilor vecine, ceea ce reprezintă o surpriză plăcută, având în vedere faptul că unii dintre ei au recunoscut deschis că este pentru prima dată când vizitează Muzeul Hasdeu, în timp ce alţii au afirmat că revin aici după mulţi, foarte mulţi ani.
După cum ne-a precizat directorul Muzeului Memorial „B.P. Hasdeu”, Jenica Tabacu, printre vizitatori s-au aflat în jur de 80 de studenţi, 64 de elevi, dar şi 18 pensionari. Toţi oaspeţii s-au declarat foarte încântaţi de Castel, de ceea ce au putut vedea în interior, de informaţiile privind viaţa şi opera savantului Hasdeu şi genialei sale fiice şi în special de audio-ghiduri. Pentru că, trebuie să ştiţi, Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu” este printre puţinele din ţară în care s-a implementat acest sistem şi singurul muzeu din România care are audio-ghid în patru limbi – română, engleză, franceză şi germană.
Din păcate, cei care au dorit să viziteze şi Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina nu au putut face acest lucru, acest obiectiv fiind închis în „Noaptea Muzeelor”.

2 Comments

  1. pt jenica says:

    Jenica, bine ca tii castelul deschis dar nu faci lucrul asta public pe nicaieri… SI NICI NU FIGUREZI PE SITE-UL OFICIAL CA MUZEU PARTICIPANT.

    Buna organizare, dna. doctor (lol).

  2. AG says:

    Da, si eu regret ca nu am stiut. In anii trecuti castelul nu a facut parte din acest program. Pacat ca nu s/a promovat

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *