Social

Un centru modern, realizat cu fonduri europene, pentru copiii de la „Casa Speranţei” Câmpina

Casa Sperantei 1La Câmpina a avut loc ieri conferinţa de închidere a unui nou proiect european, derulat, de această dată, de o organizaţie neguvernamentală. Este vorba despre proiectul „Dezvoltarea Centrului Social al Asociaţiei Casa Speranţei – Câmpina”, care a avut o valoare totală de aproximativ 3,3 milioane lei, din care 85% au fost fonduri europene nerambursabile (peste 2,2 milioane lei), 13% contribuţie de la bugetul de stat (336.000 lei) şi 2% contribuţia Asociaţiei „Casa Speranţei” (puţin peste 52.000 lei). Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 18 luni şi a constat în modernizarea completă a unui corp de clădire, cu peste 300 mp utili de spaţii noi pentru activităţile centrului. Acest corp de clădire este dotat cu 42 panouri fotovoltaice, 6 panouri solare pentru producerea apei calde, reţele exterioare complet reabilitate şi suplimentate pentru alimentare cu apă caldă şi rece, canalizare, încălzire, dar şi dotarea acestor spaţii cu mobilier, aparatură casnică, precum şi materiale educaţionale, sportive şi echipamente IT.
De acest nou corp de clădire al Asociaţiei „Casa Speranţei” vor beneficia 50 de copii defavorizaţi, peste 30 de angajaţi ai centrului, dar şi întreaga comunitate locală, pentru că serviciile centrului au ca scop prevenirea marginalizării sociale în rândul categoriilor vulnerabile. În cadrul conferinţei de ieri, întregul proiect a fost prezentat de sora Marisa, una dintre fondatoarele asociaţiei, iar printre vorbitori s-au aflat şi reprezentanţi ai proiectantului acestei clădiri, o clădire care nu este doar frumoasă, ci şi funcţională şi potrivită pentru activitatea acestei organizaţii umanitare.
Casa Sperantei 3 Casa Sperantei 2

Asociaţia „Casa Speranţei” a fost înfiinţată de Congregaţia „Surorile Sfântului Iosif din Aosta” (măicuţe catolice), centrul de la Câmpina fiind deschis încă din 1995. Este un centru de tip familial, unde sunt crescuţi şi îngrijiţi copiii părăsiţi de părinţi.

4 Comments

 1. AG says:

  Poate intelege ceva din asta si Biserica Ortodoxa!!!!

 2. Monica says:

  Buna ziua. Ce acte imi trebuie pentru a adopta un copil din casa sperantei din campina
  Va multumesc

 3. admin says:

  Noi nu va putem raspunde la aceasta intrebare. Va trebui sa va adresati organelor abilitate (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova – Biroul pentru Adoptii).

 4. imola says:

  buna,am o casa mare si vreau,daca se poate,sa imi asocieaz cu Asociaţia “Casa Speranţei” cum va rog,pot sa am legatura.Cere scuze daca nu sciu corect sunt italian.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *