Eveniment

Doamnele din PDL au sărbătorit într-un mod aparte Ziua Universală a Iei

Ziua iei 1Pe 24 iunie, de Sânziene, când românii de pretutindeni sărbătoresc şi Ziua Universală a Iei tradiţionale, femeile democrat-liberale au dorit să marcheze într-un mod deosebit această sărbătoare specială. Astfel, la iniţiativa Monicăi Clinciu, preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Prahova, mai multe doamne şi domnişoare din Câmpina, Ploieşti, Poiana Câmpina, Telega şi Valea Doftanei s-au îmbrăcat în ii tradiţionale şi s-au întâlnit într-o locaţie de suflet – casa praznicală a Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina. Aici l-au invitat pe profesorul Gherasim Rusu Togan, cunoscut scriitor şi etnolog, care le-a vorbit despre istoria portului popular românesc, despre sărbătorile de altădată şi mândria româncelor de a purta costume populare autentice, despre cele mai frumoase obiceiuri şi tradiţii populare.
Profesorul Gherasim Rusu Togan, o adevărată enciclopedie în materie de cultură şi tradiţii, şi-a captivat publicul cu stilul său inconfundabil de a povesti, dar şi de a scoate în evidenţă lucruri frumoase şi foarte interesante. Pentru o astfel de zi, pentru o asemenea sărbătoare, a fost, categoric, cea mai potrivită alegere. Şi astfel, doamnele şi domnişoarele participante la evenimentul de ieri au petrecut două ore frumoase, departe de agitaţia oraşului şi foarte aproape sufleteşte de tradiţie.
Ziua iei 5 Ziua iei 3 Ziua iei 2 Ziua iei 4

3 Comments

 1. George.T says:

  Foarte frumos. PDL-ul, ca intotdeauna, la inaltime.

 2. Stefan says:

  Doamnele intr-adevar arata minunat in ia romaneasca.

  O observatie as face, totusi…si anume ca cel putin pentru momentul fotografierii, sticlele cu bauturi „traditionale”, gen Coca-Cola, Fanta…ar fi trebuit scoase din cadru.

  Da ca nuca in perete…

 3. Vasile says:

  PDL la inaltime?Da la taierea salariilor cu cca.25%,a reducerii pensiilor si multe altele…Acum cand nu mai sunt la putere organizeaza activitati din ce in ce mai placute(gen cel actual),doamnele fiind scoase in fata.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *