În satul Urleta din comuna Băneşti s-a desfăşurat, în acest week-end, cea de-a X-a ediţie a „Festivalului cireşelor”. Este adevărat că, tocmai la această ediţie aniversară, au lipsit cireşele. În schimb, pentru a sărbători cei 10 ani de organizare neîntreruptă a festivalului, administraţia locală a dorit să le ofere locuitorilor, dar şi oaspeţilor, câteva surprize. Astfel, pentru ediţia a X-a a „Festivalului cireşelor” nu s-au alocat fonduri de la bugetul local, banii necesari organizării evenimentului obţinându-se în baza unui proiect european realizat cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism.
Pe de altă parte, numărul oficialităţilor prezente la eveniment a fost mai mare decât de obicei, alături de primarul comunei Băneşti – Gheorghe Stoica şi viceprimarul Mihai Ungureanu aflându-se senatorul George Severin, deputatul Virgil Guran, Alexandru Nanu – secretar de stat în cadrul Autorităţii Naţionale de Turism, dar şi primarii (PSD sau PNL) din Cornu – Cornel Nanu, Brebu – Adrian Ungureanu, Telega – Gheorghe Ilie.
O altă surpriză, probabil cea mai apreciată de participanţii la festival, au reprezentat-o artiştii invitaţi să cânte în cele două zile ale evenimentului: Pepe, formaţia „Bere Gratis”, Delia Matache, interpreţii de muzică populară Florica Jinga, Ciprian Pop, Mihaela Gurău, Bianca Pătrăşcioiu, Ionuţ Sidău şi alţii.
Ar mai trebui să precizăm câteva lucruri: ediţia a X-a a „Festivalului cireşelor” a fost prezentată de Adriana Deaş, învăţătoare, dar şi solistă de muzică populară; înaintea recitalurilor artiştilor consacraţi, pe scenă au urcat ansamblurile folclorice „Brăduleţul” şi „Ghiocelul” din Câmpina, „Datina” din Scorţeni, „Kymata” al Comunităţii Elene, precum şi Ansamblul „Flori de cireş” din Băneşti, care a împlinit 10 ani de la înfiinţare. În prima seară, cei prezenţi la festival au putut urmări un joc de lasere, iar în cea de-a doua seară – un spectaculos foc de artificii.
Cât despre prezenţa la festival, nu greşim dacă spunem că au fost acolo câteva mii de oameni din Băneşti şi localităţile învecinate.
De obicei verificati informatia inainte de a o posta pe site..va spun eu sigur ca s-au cheltuit bani din bugetul comunei..si inca cati.. numai putin de 83000 lei, fara cei aprox. 5000 lei pentru artificii..va rog, verificati informatia, si corectati pe site..sa nu mai traiasca lumea cu o impreie gresita..multumesc
Aveti dreptate, nu am verificat, am luat de buna informatia prezentata de oficialitati pe scena festivalului. Asa s-a spus sambata, public, in fata a mii de oameni si am crezut ca nu se pune problema sa nu fie adevarat. Vom verifica si vom reveni.
s-au cheltuit fonduri bugetare IN CANTITATE DUBLA fata de editiile din urma cand nu depaseau 40 – 50.000 ron si fara sprijin guvernamental .Pe ce ?>
iar daca inainte prezentatoare era responsabilul cultural Tudose si PREZENTA GRATUIT acum
„DOAMNA „invatatoare a primit 15 milioane de lei pentru ca a debitat pe scena o multime de prostii ( vezi ex. CENTENAR de activitate )
oricum , felicitari copiilor ,tinerilor si instuctorilor care au muncit atat pentru a bucura publicul ,
sunt copii buni si au sanse sa devina OAMENI BUNI
foarte bine zice cunoscatorul..inca asteptam un update al articolului…(daca asa e cum zic cei de mai sus..)
P.S. De unde pana unde Nanu Jr. secretar de stat? o alta informatie gresita, neverificata, „luata” dupa scena..
imi pare rau ca nu ati fost si anul trecut, cand s-a zis pe scena ca se va efectua lucrarea de canalizare in Banesti „pana-n toamna lui 2013 vom incepe santierul, si la urmatorul festival vom avea canalizare”..
Alexandru Nanu este consilier personal al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Turism, functie asimilata celei de secretar de stat.
acest ,,cunoscator nu este nimeni altul decat fostul primar al Banestiului Costache ion care isi petrece ultimele zile in libertate pana la sentinta definitiva pe care o va primi
ar trebui ca toti locuitorii sa ii multumim domnului primar pentru festivalul cireselor care a fost cu totul si cu totul deosebit