Eveniment

La Poiana Câmpina a fost inaugurată, astăzi, prima „bibliotecă stradală”

Biblioteca stradala 2Un concept nou, cel puţin în ţara noastră, a prins viaţă chiar astăzi, de Ziua Copilului, la Poiana Câmpina. Este vorba de „biblioteca stradală”, o idee lansată şi apoi dezvoltată în Statele Unite ale Americii. Ce înseamnă acest concept? Amplasarea, în diferite zone ale unei localităţi, a unor mici biblioteci de unde oricine poate împrumuta o carte pentru a citi în parc, într-o staţie de autobuz, în maşină, chiar şi acasă. De asemenea, oricine poate completa aceste „biblioteci stradale” cu cărţi din biblioteca proprie.
În ţara noastră, „biblioteci stradale” mai există doar la Craiova, unde a fost implementat  un proiect european pentru realizarea unor astfel de mici biblioteci, dar Poiana Câmpina este, practic, prima localitate din ţară în care s-a amenajat o „bibliotecă stradală” fără bani publici, cărţile fiind donate o societate privată.

Biblioteca stradala 1

„Biblioteca stradală” de la Poiana se află în Parcul „Triumf” de la intrarea în localitate dinspre municipiul Câmpina şi a fost inaugurată astăzi de primarul Alin Moldoveanu şi un reprezentant al sponsorului – firma CSR.
„Este un proiect nou, de cu totul şi cu totul alt gen decât cele pe care le-am promovat până acum şi mulţumesc firmei CSR pentru sprijinul acordat. Fiecare om poate veni în parc să citească o carte. Oricine poate lua acasă o carte din această bibliotecă şi poate că unii dintre dvs. vor aduce înapoi două cărţi în loc de una, astfel încât zestrea acestor biblioteci stradale să crească. Vom amenaja astfel de biblioteci în fiecare parc din comuna noastră – în cel de la Bobolia, în părculeţul de la blocurile din centrul comunei, în zona Gării, pe Răgman şi peste tot pe unde vom amenaja noi parcuri. Nu vor fi folosiţi bani publici pentru implementarea acestui proiect frumos, care sper să prindă la cât mai multă lume, ci vom avea alături de noi sponsori care ne sprijină şi ne vor sprijini în continuare”, a declarat primarul Alin Moldoveanu  la deschiderea primei „biblioteci stradale” din Poiana Câmpina.

4 Comments

 1. Silviu says:

  Un pas mic pentru om, un pas urias pentru… Romania! 🙂

 2. George.T says:

  Te doare capul..

 3. Vasile says:

  Buna idee dar nu credeti ca incet,incet fondul de carte va disparea complet?Oricine poate imprumuta o carte probabil,pe baza unui act de identitate.Asa cum sunt o mare parte dintre cetateni nu va fi restituita nici cea imprumutata darmite a mai dona si o alta in plus.In rest,felicitari d-le primar pentru initiativa.S-o tineti tot asa.Veti avea respectul comunitatii iar la viitoarele alegeri o sa aveti numai de castigat.Un inceput bun…

 4. Mihai Tabacu says:

  Sper ca toti locuitorii comunei sa se bucure de acest nou „accesoriu” al parcurilor !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *