Administratie publica

PDL+PNL = noua alianţă majoritară din Consiliul Local Câmpina. PSD şi PP-DD au rămas în opoziţie

CL Campina 1La câteva zile după alegerile europarlamentare, Consiliul Local Câmpina s-a întrunit în şedinţă ordinară, aşa cum se întâmplă la fiecare sfârşit de lună. O şedinţă aşteptată cu maxim interes în condiţiile în care apele politicii locale erau deja agitate din cauza alegerilor, dar şi din cauza declaraţiei deputatului liberal Virgil Guran, declaraţie făcută chiar în seara alegerilor, cu privire la constituirea unei noi majorităţi în Consiliul Local şi schimbarea viceprimarului Ion Dragomir. Ei bine, deşi Guran s-a grăbit să-şi facă publice intenţiile, jumătate din spusele sale s-au adeverit. În CL Câmpina există acum o nouă majoritate formată din PDL şi PNL, în timp ce PSD şi PP-DD au fost lăsate, astfel, în opoziţie. Noua alianţă locală are 11 consilieri (şapte de la PDL şi patru de la PNL), în timp ce PSD şi PP-DD au împreună opt consilieri (fiecare câte patru). Cu alte cuvinte, la câteva luni bune după ce PNL a părăsit alianţa cu PSD la nivel central, iată că acum USL a dispărut şi de la Câmpina.

Despre şedinţa de joi, 29 mai, a Consiliului Local Câmpina ar mai trebui spus că a fost una foarte liniştită, în care toată lumea a evitat să vorbească deschis despre politică, proiectele au fost aprobate sau respinse (două proiecte iniate de viceprimarul Ion Dragomir) fără prea multe discuţii, practic noua alianţă funcţionând fără probleme. De altfel, în plenul şedinţei, a fost linişte şi pace, dar s-a văzut clar că lucrurile s-au schimbat atât în timpul votului, cât şi pe hol, la consultări, unde au existat două grupuri – unul format din PDL şi PNL, celălalt format din PSD şi PP-DD.

CL Campina 2

În ceea ce-l priveşte pe viceprimarul Ion Dragomir, nici măcar nu s-a făcut vreo glumă referitoare la posibila lui schimbare din funcţie. Dacă în legătură cu noua alianţă s-a mai bătut câte un apropo, s-a mai aruncat câte o vorbă, în privinţa lui Dragomir nu s-a rostit nici un cuvânt din nici o direcţie. Am aflat totuşi că, în ciuda insistenţelor deputatului Virgil Guran de a schimba viceprimarul, deocamdată nici nu se pune această problemă.
Oricum, a fost destul de ciudat să vezi noile tabere şi în mod cert nu a fost prea comod nici pentru cei direct implicaţi, iar aici ne referim în special la consilierii PDL şi PNL. Din nou ne aducem aminte de o vorbă lansată cu mai mulţi ani în urmă, prin 2008, când la Câmpina se constituia o altă majoritate neaşteptată cu explicaţia simplă „Aşa-i în politică!”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *