De fiecare dată când administraţia locală organizează un eveniment în parteneriat cu copiii de la şcolile şi grădiniţele câmpinene, atunci transformarea acelui eveniment într-o sărbătoare este garantată. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, de Ziua Mediului, când copiii şi-au pus la „bătaie” talentul, pasiunea şi veselia pentru a crea momente foarte frumoase.
Mai întâi a avut loc marşul pentru ECOmunitate, de la Casa Tineretului până în Parcul de la Soldat, traseu pe parcursul căruia elevii au fost însoţiţi de primarul Horia Tiseanu, city-managerul Remus Bădulescu, secretarul Paul Moldoveanu, consilierul local Viorica Stănică, cadre didactice şi chiar câţiva părinţi.
Când participanţii la marş au ajuns in Parcul de la Soldat, aici erau deja organizate atelierele de creaţie, fiecare unitate de învăţământ având propriul stand cu desene şi tot felul de obiecte având ca tematică protejarea mediului înconjurător. Tot aici s-au desfăşurat şi momentele artistice susţinute de elevii profesoarei Ruxandra Brezeanu de la Clubul Copiilor. Au fost organizate şi diferite concursuri pe tema Zilei Mediului, iar câştigătorii au primit diplome şi premii din partea Primăriei Câmpina. Pe Bulevardul Culturii, zona dintre intersecţiile cu Carol I şi Griviţei le-a aparţinut preşcolarilor, care au realizat aici desene pe asfalt. Au fost câteva ore frumoase, cu soare şi multă bucurie, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când copiii sunt lăsaţi să creeze şi să se distreze.
Aceasta manifestare ar trebui sa fie cea mai promovata din Campina, pentru ca fara un mediu inconjurator „sanatos”, nu se poate vorbi despre o dezvoltare durabila.
Felicitari organizatorilor si felicitari domnului Horia Tiseanu pentru ca se afla din nou in mijlocul oamenilor, nu ca alti terchea-berchea.
Manifestarea este binevenita si toate laudele organizatorilor.Dar oare numai tineretul sa fie preocupat de acest eveniment?Din imagini cei maturi nu-si prea fac simtita prezenta.In afara activitatilor mentionate,s-ar fi putut desfasura si altele mai la obiect,precum:colectarea diverselor deseuri (sticle ,pungi de plastic etc.);plantare de pomi si copaci;toaletarea lastarisului la coborarea catre podul de trecere catre Poiana Campina cat si altele…