Social

Simpozion AMUS France Roumanie: „Spune NU consumului de droguri!”

AMUS simpozion 2Asociaţia AMUS France Roumanie, în parteneriat cu Poliţia de Proximitate Câmpina şi Agenţia Naţională Antidrog Prahova, a organizat recent un simpozion cu tema „Spune NU consumului de droguri!”, acţiunea fiind concepută şi coordonată de Consiliul Elevilor de la Şcoala Postliceală Sanitară „Louis Pasteur”. De altfel, simpozionul a avut ca principal grup ţintă elevii acestei instituţii de învăţământ, dar mesajul privind pericolul pe care îl reprezintă consumul de droguri este destinat întregii comunităţi locale.
Expunerile din cadrul manifestării s-au axat pe importanţa informării cu privire la consecinţele consumului de droguri; prezentarea riscurilor la care se expun consumatorii; efectele consumului de droguri nu doar asupra celor care folosesc astfel de substanţe, ci şi asupra familiei, prietenilor, colegilor; pasul mic de la curiozitate, tentaţie, prima încercare şi până la dependenţă; importanţa anturajului şi necesitatea comunicări cu familia, profesorii, reprezentanţii centrelor de consiliere etc.

AMUS simpozion 1

AMUS France Roumanie nu este la prima acţiune extra-curriculară de acest gen. În ultimele trei luni, Şcoala „Louis Pasteur” a mai organizat o sesiune de comunicări având ca temă „Cuplul adolescent – pericole şi tentaţii”, precum şi o campanie umanitară intitulată „Bucuria de a dărui”, prin care s-a intenţionat inclusiv promovarea voluntariatului în rândul comunităţii locale.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *