Social

14 elevi câmpineni au promovat BAC-ul după contestaţii. Procentul final de promovabilitate – 61,24%

bacalaureat1180 de contestaţii au fost depuse, în municipiul Câmpina, la bacalaureat, iar 14 elevi au fost declaraţi admişi după recorectarea lucrărilor. Procentul de promovabilitate a crescut, astfel, de la 59,01% la 61,24%, puţin mai mare decât procentul final înregistrat anul trecut (60,75%). Din totalul contestaţiilor, cele mai multe au fost depuse la limba şi literatura română – 79. Au urmat: 32 contestaţii la biologie, 31 la matematică, 13 la logică şi argumentare, 10 la chimie anorganică, 5 la fizică, câte 4 contestaţii la informatică şi istorie, câte una la anatomie şi geografie. Au promovat examenul, după recorectarea lucrărilor, patru elevi de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, doi elevi de la Colegiul Tehnic Forestier, 6 elevi de la Liceul Tehnologic Energetic şi doi elevi de la Liceul Tehnologic Mecanic.

Pentru fiecare liceu în parte, situaţia contestaţiilor este următoarea:

Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”
– 31 contestaţii, dintre care 11 la română, 8 la logică şi argumentare, 4 la istorie, 3 la informatică, 3 la fizică, una la matematică şi una la biologie. Fără excepţie, toate contestaţiile au vizat mărirea notei, iar aproape jumătate dintre elevii care au depus contestaţii şi-au atins scopul. În unele cazuri, notele au crescut cu un punct sau chiar mai mult la limba şi literatura română. De exemplu, sunt elevi care au obţinut mărirea notei la română de la 7,15 la 8,35 sau de la 7,1 la 8,4. Singurul candidat de la CNNG, care picase examenul, nu a depus contestaţii.

Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”
– 38 de contestaţii, dintre care 18 la română, 9 la matematică, 8 la biologie, 2 la logică şi una la geografie. Numai patru elevi şi-au atins scopul şi au obţinut note mai mari, care le-au permis promovarea bacalaureatului. Este vorba despre patru elevi care, în urma recorectării lucrărilor, au primit nota 5 la limba şi literatura română, după ce, iniţial, obţinuseră între 3,8 şi 4,8 la această materie.

AFISARE REZULTATE BACALAUREAT - IASILiceul Tehnologic Energetic
– 68 contestaţii, dintre care 28 la română, 16 la matematică, 15 la biologie, 7 la chimie anorganică şi câte o contestaţie la fizică şi informatică. În urma recorectării lucrărilor, şase elevi au promovat examenul. Două situaţii ne-au atras atenţia la acest liceu. Un elev a reuşit să fie declarat admis la bacalaureat după ce a cotestat nota la chimie anorganică – 4,25. Contestaţia sa a fost soluţionată favorabil, obţinând 5,55 după recorectarea lucrării. Acesta a fost un caz fericit. La polul opus se află un alt elev care a avut media generala 5,90 la bacalaureat şi a depus contestaţie la informatică, unde avea nota 7,00, sperând să obţină cele 10 sutimi necesare promovării examenului. După recorectare, nota a fost redusă la 6,30…

Colegiul Tehnic Forestier – 29 contestaţii, dintre care 15 la română, 2 la matematică, 6 la biologie, 3 la logică şi argumentare, 2 la anatomie şi una la chimie anorganică. După recorectarea lucrărilor, doi elevi au reuşit să promoveze bacalaureatul.

Liceul Tehnologic Mecanic
– 14 contestaţii, dintre care 6 la română, 3 la matematică, câte două la biologie şi chimie anorganică, o contestaţie la fizică. Doi elevi au promovat bacalaureatul după soluţionarea contestaţiilor.

Aşadar, în final, dintre cei 664 elevi înscrişi la bacalaureat în Câmpina, 384 au promovat examenul, 257 au fost respinşi, iar 37 nu s-au prezentat. Procentul de promovabilitate, după contestaţii, a crescut de la 59,01% la… 61,24%.
La nivelul judeţului Prahova au fost depuse în total 1.584 contestaţii, iar 60 elevi au fost declaraţi admişi după recorectarea lucrărilor. Procentul judeţean de promovabilitate a crescut de la 64,78% la 65,86%. La nivel naţional, procentul de promovabilitate a crescut cu 1,4% după soluţionarea contestaţiilor (de la 59,25% la 60,65%).

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *