Administratie publica

Comuna Cornu în sărbătoare – 500 ani de la prima atestare documentară

Cornu 1În cadrul Festivalului „Florilor de tei”, care se desfăşoară în acest week-end în comuna Cornu, au avut loc şi câteva acţiuni menite să marcheze împlinirea a 500 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. O atestare care datează tocmai de la începutul secolului al XVI-lea, într-un document emis de domnitorul Neagoe Basarab (1512-1521). Este vorba despre un hrisov din 23 iulie 1514, în care este amintită moșia Cornu. Cu ocazia acestei aniversări, mai multe oficialităţi au fost invitate ieri la Cornu, s-au rostit discursuri despre ceea ce reprezintă această comună pentru Prahova şi nu numai, au fost sărbătorite cele mai longevive cupluri din localitate şi au fost premiaţi cei mai buni elevi. Printre oficialităţi s-au numărat senatorul George Severin, prefectul Rodica Paraschiv, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma (întâmpinat cu aplauze de cei prezenţi), inspectorul şcolar adjunct Nicolae Angelescu şi primarii social-democraţi ai unor localităţi vecine (Câmpina fiind reprezentată de viceprimarul Ion Dragomir). Alături de aceştia, pe scena din centrul localităţii s-au mai aflat, bineînţeles, primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, viceprimarul Nicolae Savu şi mai mulţi consilieri locali. Poate din cauza oaspeţilor aflaţi alături de el, poate din motive de mare sărbătoare şi public numeros, primarul Cornel Nanu a fost peste măsură de emoţionat, lucru remarcat de multă lume. Asta în condiţiile în care Nanu a împlinit, luna trecută, 22 de ani de când conduce Primăria Cornu şi nu se poate spune că nu a mai organizat astfel de evenimente în îndelungata sa carieră administrativă.
Cornu 3 Cornu 2
Printre invitaţii speciali la manifestările de ieri de la Cornu s-a numărat şi Maria Galiţ, primarul din Sărata Veche (Republica Moldova), localitate înfrăţită cu comuna prahoveană. Maria Galiţ i-a dăruit primarului din Cornu, Cornel Nanu, o pâine tradiţională moldovenească şi „Călăuza familiei”, un fel de „carte de aur” în care să fie menţionate cele mai frumoase şi importante evenimente din viaţa localităţii. La rândul său, Nanu i-a dăruit primăriţei din Moldova „cheia localităţii” şi un buchet de flori.
Cornu 5 Cornu 6 Cornu 7 Cornu 8
Senatorul George Severin i-a uns la suflet pe corneni amintindu-le că au dat judeţului prefecţi şi preşedinte de Consiliu Judeţean, că au dat ţării doi prim-miniştrii şi că ar fi timpul să dea şi un preşedinte, pe Victor Ponta, la alegerile din toamna acestui an…
Cornu 4
După discursurile oficialităţilor, primarul Cornel Nanu le-a oferit flori, diplome şi premii în bani celor şapte cupluri din comună, care au împlinit sau urmează să împlinească, anul acesta, 50 de ani de căsnicie.
Cornu 9 Cornu 11 Cornu 10
Premii constând în diplome şi bani au primit şi elevii cu cele mai bune rezultate la învăţătură, precum şi copiii de la Clubul de karate Kokki din Cornu.
Cornu 12 Cornu 13 Cornu 14 Cornu 15 Cornu 16

1 Comment

  1. minion says:

    Felicitari !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *