Politica

Deputatul Virgil Guran a ratat un post de vicepreşedinte al PNL. În schimb, Mircea Roşca a obţinut funcţia dorită

Guran si RoscaCongresul Partidului Naţional Liberal, desfăşurat week-end-ul trecut, a fost, fără îndoială, unul dintre cele mai aşteptate evenimente politice ale acestei veri. Se aştepta cu interes clarificarea unor probleme cum ar fi relaţia cu PDL în perspectiva fuziunii sau desemnarea unui candidat la alegerile prezidenţiale. Lucrurile au fost doar parţial lămurite, au apărut şi surprize, ba chiar şi demisii din partid, imediat după Congres. Cei interesaţi, cu siguranţă, au urmărit evenimentul şi au aflat ce decizii s-au luat. Noi vom prezenta doar câteva lucruri legate de liberalii prahoveni.
Ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este noul preşedinte al PNL şi a fost ales cu 90% din voturile participanţilor ştie deja toată lumea. Mai puţin cunoscută este, însă lista vicepreşedinţilor, 31 la număr. Pentru un astfel de post au candidat 56 de persoane, printre care şi doi prahoveni – deputatul Mircea Roşca, preşedinte al PNL Prahova şi deputatul Virgil Guran, fost preşedinte al PNL Câmpina. Guran nu a făcut parte din delegaţia oficială plecată din Prahova, el şi alţi colegi de partid fiind prezenţi la Congres în calitate de parlamentari. Ei bine, Mircea Roşca a obţinut un post de vicepreşedinte cu 1.090 voturi. În schimb, Virgil Guran nu a reuşit să acceadă la funcţia dorită, el întrunind doar 333 voturi. Guran a primit, astfel, o nouă lovitură (indirectă, de această dată) de la cel care a influenţat considerabil demiterea sa din funcţia de preşedinte al Organizaţiei PNL Câmpina.
Aici ar mai fi câteva lucruri de comentat. În ultima vreme, deputatul câmpinean a criticat vehement intenţia conducerii partidului său în ceea ce priveşte fuziunea cu PDL. Guran a afirmat că este pentru o alianţă a Dreptei, dar se opune categoric fuziunii. Totuşi, la Congres, liberalii au adoptat cu o largă majoritate cele două rezoluţii propuse de Klaus Iohannis: fuziunea cu PDL şi asocierea la PPE. Nu ştim cum a votat deputatul câmpinean, dar în mod cert nici nu şi-a retras candidatura la funcţia de vicepreşedinte în timpul Congresului şi nici nu am auzit de vreo demisie a sa din partid, după Congres, aşa cum au făcut colegii parlamentari de Prahova Graţiela Gavrilescu, Sorin Teju şi Alexandri Nicolae, nemulţumiţi de aprobarea celor două rezoluţii. Este adevărat, există şi liberali care aşteaptă să vadă cum vor evolua lucrurile pentru a lua o decizie…

Lista completă a vicepreşedinţilor PNL aleşi nominal în cadrul Congresului: Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu, Alina Gorghiu, Cristian Buşoi, Cristian Adomniţei, Marius Nicoară, Victor Paul Dobre, Florin Alexe, Răducu Filipescu, Cornel Popa, Nicolae Robu, Rareş Mănescu, Ciprian Dobre, Cristian Buican, Eduard Hellvig, Mircea Moloţ, Sorin Frunzăverde, Nini Săpunaru, Lucia Varga, Vasile Varga, Stelian Dolh, Mircea Roşca, Aristotel Căncescu, Marcel Vela, Vasile Mustăţea, Virgil Popescu, Florin Turcanu, Mihai Voicu, Gigel Ştirbu.
Printre cei care au candidat la o funcţie de vicepreşedinte, dar nu au întrunit voturile necesare se numără: Varujan Vosganian, Norica Nicolai, Sorin Roşca Stănescu, Ioan Ghişe, Cristina Pocora, Virgil Guran, Mihăiţă Calimente şi alţii.

3 Comments

  1. dan says:

    Încă o victorie de etapă a lui Roșca în fața lui Guran, deci un nou cui bătut în coșciugul politic liberal al câmpineanului.
    Până acum Guran nu a câștigat nici o competiție electorală (este deputat datorită PSD – USL).
    Mă aștept ca Roșca să îl *execute* definitiv pe Guran. Și, până la urmă, nu este nici o pierdere.

  2. Iulica says:

    Ce a facut acest Guran pt. Campina? NIMIC! Dar pentru localitatile din jur? TOT NIMIC! Asa ca, la revedere!

  3. Vasile says:

    Rosca nu are nici o vina privind rezultatul alegerilor?Sau pe el nu are cine sa-l”execute”?Tare incurcate sunt”itele”in politica romaneasca.In concluzie,interesul personal si familial primeaza…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *