Eveniment

Formaţia BZN a venit la Câmpina pentru a filma un videoclip special, la Castelul Hasdeu

BZN la Campina 1
Jan Keizer şi Anny Schilder, cei doi membri ai legendarei formaţii olandeze BZN, s-au aflat astăzi, pentru câteva ore, la Câmpina. Au venit aici pentru a filma un videoclip. Au dorit un loc special şi au ales Castelul „Julia Hasdeu”. De ce special? Pentru o melodie specială – „Drumurile noastre” – dedicată memoriei lui Dan Spătaru. La finalul filmărilor, Jan Keizer şi Anny Schilder ne-au oferit un interviu în exclusivitate pentru campinaph.ro, din care veţi afla multe lucruri interesante, deosebite, despre ceea ce înseamnă România şi publicul din ţara noastră pentru BZN. Pe Jan Keizer şi Anny Schilder îi cunoşteam ca artişti, dar astăzi i-am descoperit ca oameni. Deschişi, joviali, sinceri, trăind cu bucurie fiecare clipă a vieţii, indiferent unde s-ar afla. Ne-au arătat pozele făcute de ei cu telefoanele mobile prin locuri din România, ne-au lăsat să ascultăm, în premieră, înregistrarea melodiei „Drumurile noastre” cântate de ei în engleză şi română, ne-au povestit tot felul de întâmplări trăite de ei în România, ne-au tratat ca pe nişte prieteni şi ne-am dat întâlnire la următorul lor concert de la Sala Palatului din Bucureşti.

Vă daţi seama, curiozitatea noastră este maximă: BZN la Câmpina, la Castelul „Julia Hasdeu”! Care este motivul acestei vizite oarecum surprinzătoare?
Suntem aici pentru a filma cadre pentru un videoclip. Un videoclip special, pentru care am dorit un loc special şi l-am găsit aici, la Câmpina. Spunem că este un clip special pentru că… vom cânta împreună cu Dan Spătaru. Am discutat cu soţia lui şi am decis să cântăm una dintre cele mai frumoase melodii ale sale „Drumurile noastre”. Şi o vom cânta noi doi, adică BZN, împreună cu Dan Spătaru. Da, poate sună într-un fel, pentru că Dan Spătaru, din păcate, nu se mai află printre noi, dar chiar vom cânta în trei pentru că tehnica ne permite acest lucru. Este uimitor că putem face asta şi că o putem face aici, în România, unde atâţia oameni l-au iubit pe Dan Spătaru şi au iubit muzica lui. Pentru acest clip am ales câteva locuri deosebite, foarte speciale, iar unul dintre ele este Castelul de la Câmpina. Am filmat puţin şi la Sinaia, la Castelul Peleş, apoi la Micul Trianon din Floreşti. Vrem să fie un omagiu adus lui Dan Spătaru şi suntem fericiţi că, fie chiar şi aşa, printr-un truc tehnic să-i spunem, vom putea cânta împreună.

Unde va fi prezentat acest videoclip, unde îl vor putea vedea oamenii?
Vom fi prezenţi la Festivalul de la Medgidia, pe care soţia lui Dan Spătaru îl organizează în memoria lui şi acolo va putea fi văzut acest videoclip. Cred că va fi un moment foarte, foarte emoţionant. Îl vom prezenta şi la concertul din luna decembrie, de la Sala Palatului din Bucureşti şi va rula, probabil, inclusiv la televiziuni.

BZN la Campina 2 BZN la Campina 3

Acestea sunt veşti extraordinare pentru că vom avea noi concerte susţinute de BZN. În ultimii ani aţi susţinut multe concerte în România, în diferite localităţi. Este publicul nostru atât de minunat încât să vă determine să reveniţi la noi?
Este o plăcere să cântăm în România şi de fiecare dată revenim aici cu mare drag. Este un public cald, foarte energic, un public special, care ne cunoaşte foarte bine muzica. Un public care cântă şi dansează împreună cu noi. Ce ne-am putea dori mai mult?

Ce simte un artist de talia dvs. când vede că publicul de la 20 la 70 de ani îi cunoaşte şi îi cântă melodiile? Pentru că asta se întâmplă la concertele pe care le susţineţi. Am văzut persoane de toate vârstele cântând împreună cu dvs. foarte multe dintre melodiile BZN.
La început, la primele concerte pe care le-am susţinut în România, am fost foarte surprinşi. Chiar nu ne aşteptam la asta. Apoi, treptat, ne-am obişnuit, pentru că peste tot în ţară pe unde am concertat s-a întâmplat acelaşi lucru. Oameni de toate vârstele ne cunoşteau melodiile. Vă daţi seama că am fost copleşiţi. Am fost foarte emoţionaţi, dar şi fericiţi că publicul din România cunoaşte şi iubeşte muzica noastră. Chiar ne-am întrebat şi am întrebat şi noi cum de este posibil ca atâta lume să ne ştie cântecele în întregime şi nu unul sau două, ci foarte multe?! Am aflat că muzica BZN este foarte cunoscută şi ascultată în România, că se ascultă mult inclusiv pe internet, iar în ceea ce priveşte persoanele tinere, aici noi credem că este influenţa părinţilor şi ne bucură asta.

Probabil că aveţi acum foarte multe amintiri frumoase de la concertele din România…

Oh, da! Şi nu numai de la concerte. Au fost şi altfel de întâmplări pe care nu le vom uita niciodată. La Mangalia, de exemplu, ne-a fost oferită o stea pe Aleea Celebrităţilor, iar oamenii prezenţi acolo ne-au rugat să cântăm „Dance, dance” şi „Blue eyes” şi au cântat împreună cu noi, acolo, în stradă. Sunt melodii de acum 30 de ani, iar oamenii aceia le ştiau foarte bine, deşi, poate, unii dintre ei nici nu erau născuţi atunci când noi am lansat acele piese. Este impresionant! O altă întâmplare de neuitat s-a petrecut la Focşani. Înaintea concertului am stat la hotel şi am ieşit puţin la plimbare. Chiar lângă hotel era o terasă, un bar, unde cânta o formaţie locală. Şi ce cânta? „Dance, dance”… Ne-a plăcut asta, normal! La Bucureşti, a venit la noi un domn care avea, probabil, 75-80 de ani. Ne-a luat de mână şi aproape că nu mai putea vorbi de emoţie. A început să plângă şi cu greu ne-a spus că e atât de fericit să ne întâlnească, să fie aproape de noi pentru că şi cântecele noastre i-au fost aproape mulţi ani. Ce să vă spunem, a fost un moment extraordinar, da, am fost copleşiţi.

Aveţi o carieră incredibilă şi o muzică foarte, foarte frumoasă. Dar BZN mai are ceva – o bucurie extraordinară manifestată pe scenă. Vorbim, totuşi, de o formaţie care anul acesta împlineşte 48 de ani de la înfiinţare, iar dvs. aţi fost acolo de la început. De unde vine şi cum v-aţi putut păstra această bucurie, această pasiune aproape nestăvilită pe scenă?
Noi nu vedem muzica, spectacolele ca pe un job. Pentru noi, sunt un hobby devenit un mod de viaţă. Ne place să cântăm, să facem melodii frumoase, să transmitem publicului multă bucurie, vrem ca oamenii să plece cu o stare de spirit minunată de la concertele noastre. Vrem să le transmitem mult optimism pentru că şi noi, la rândul nostru, primim enorm de la public.

Ne promiteţi că veţi reveni în România ori de câte ori aveţi ocazia?
Categoric, da! Iubim publicul din România şi ne place România. Este o ţară foarte frumoasă, cu locuri extraordinare şi cu o mâncare delicioasă. Da, bucătăria românească este nemaipomenită şi toată echipa noastră este de acord cu acest lucru! Iar oamenii sunt minunaţi! Vom reveni aici de câte ori vom avea ocazia pentru a ne întâlni cu publicul care ne iubeşte muzica. Da, BZN chiar va face asta!
BZN la Campina 4

6 Comments

 1. Adina Bratu says:

  Foarte foarte frumos materialul, felicitari sincere. BZN a fost este si ramane trupa mea de suflet, cantecele lor sunt extraordinare. Asta este muzica adevarata cea care iti ramane in suflet dupa ani si ani!

 2. Roxana Matei says:

  Suuuuper! Asta DA exclusivitate! Ma bucur mult pentru tine Cristina!

 3. dan says:

  Foarte, foarte tare!!! Bravo!
  Un material de calitate, cu oameni de calitate.
  Jos pălăria!

 4. Ionut says:

  asta da promovare pentru Campina si Castelul Hasdeu!

 5. Marian Dula says:

  Profesionist interviu. FELICITARI! Doamna Cristina, nu incercati sa-l publicati si pe hartie de ziar, pe la Ploiesti sau in alta parte?

 6. Simona says:

  Frumos, frumos, frumos! Foarte frumos! Felicitari campinaph!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *