Eveniment

Proiecţii de filme, un spectacol latino-american şi invitaţi speciali la „Tenaris CineLatino 2014”. În Centrul Civic al Câmpinei

Filme TenarisFestivalul de film „Tenaris CineLatino” revine la Câmpina pentru al doilea an consecutiv și propune, pentru 15 și 16 iulie, două seri cu proiecții gratuite de film în aer liber, întâlniri cu oameni din lumea filmului, dar și un spectacol de muzică și dans din America Latină. „Tenaris CineLatino” este un eveniment prin care compania TenarisSilcotub doreşte să înlesnească publicului accesul la cultura latino-americană și să creeze un spațiu de dialog între oameni din culturi diferite, printr-un eveniment dedicat întregii comunități. Proiecțiile vor avea loc în Centrul Civic al Câmpinei, în Parcul de la Soldat.

Marți, 15 iulie, ora 21.30, festivalul se deschide cu un spectacol flamenco: muzica live și energia dansului latino se întâlnesc în show-ul „Flamenco Fusion” al artistului argentinian Lucas Molina. Momentul va fi urmat de proiecția unuia din cele mai de succes filme românești ale ultimului an: „Love Building”, în regia Iuliei Rugină. Comedia prezintă 14 cupluri ajunse în impas, care încearcă să își redescopere dragostea cu sprijinul a trei terapeuți. Actorii Eugen Matei Lumezianu, Dragoș Sora, Oltin Hurezeanu și Elena Crîșmaru, alături de scenarista Oana Răsuceanu, vor veni la Câmpina pentru a discuta față în față cu publicul și a răspunde, după film, întrebărilor acestuia.
„Love Building” a câștigat premiul pentru „Cea mai bună imagine” la Festivalul de Film din Tirana, mențiunea specială a juriului FIPRESCI la Festivalul de Film din Varșovia, precum și premiul publicului la Bucharest International Film Festival și premiul pentru debut „Opera prima” al Uniunii Cineaștilor 2014.

Miercuri, 16 iulie, de la ora 22.00, este timpul culturii latino-americane să iasă la rampă, prin intermediul peliculei „Ploaie de vacanță” (titlu original „Tanta agua”). Ce poate fi mai rău decât sǎ ai 14 ani și sǎ fii  în vacanță cu tatăl tău? Filmul vorbește despre acel moment din viaţă în care iubirea dintre părinţi şi copii încetează să mai fie simplă, devine complexă şi cade pradă neînţelegerilor. Acest film are la rândul său un palmares impresionant, primind Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și numeroase alte distincții în Columbia, Mexic,  SUA, Spania, Uruguay și Argentina.
Filmele nu sunt recomandate tinerilor sub 15 ani.

Festivalul „Tenaris CineLatino” este organizat de TenarisSilcotub, TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (AFPR) şi Fundacion PROA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina.

2 Comments

  1. lulu says:

    De ce in timpul saptamanii?Se pare ca nu incurajati oamenii sa mearga la servici in aceste conditii.Pacat ,mare pacat,se adreseaza pensionarilor,somerilor,tinerilor(care nu sunt la mare)Eu fac parte din categoria salariatilor si care trebuie sa fie la servici la ora 6 dimineata,exclus sa stau pana la 23-24 noaptea in strada.Revizuiti-va,va rog,modul in care programati aceste manifestari SAU in afisul de prezentare a manifestatie spuneti concret cui se adreseaza.

  2. Maria.E says:

    Astazi la ora 20 incepe la Baicoi Arkadia la uzinele Camexip(festival de scurtmetraje)

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *