Social

Se scumpesc apa şi canalizarea! HidroPrahova anunţă majorarea tarifelor atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici

ApaOperatorul regional HidroPrahova a anunţat administraţiile publice din toate localităţile pe care le deserveşte că majorează tarifele la apă şi canalizare începând cu 1 iulie 2014. Cu alte cuvinte, scumpirile se vor regăsi în factura din luna august. Vor creşte atât tarifele pentru populaţie, cât şi cele pentru agenţii economici. În cazul populaţiei, apa se scumpeşte de la 4,36 lei/mc la 4,61 lei/mc, cu tot cu TVA. În cazul firmelor, tariful la apă creşte de la 3,52 lei/mc la 3,72 lei/mc, fără TVA.
În ceea ce priveşte canalizarea, persoanele fizice vor plăti 3.03 lei/mc (cu tot cu TVA), faţă de 2,50 lei/mc cât era vechiul tarif, iar agenţii economici vor plăti 2,44 lei (fără TVA), faţă de 2,02 lei cât plăteau până acum.

Vă reamintim faptul că tariful la apă şi cel la canalizare sunt aceleaşi pentru toate localităţile unde HidroPrahova administrează reţelele de apă şi canal. Noile tarife au fost aprobate în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru managementul apei” Prahova, în şedinţa de luna trecută. Ultima majorare a tarifelor la apă şi canalizare s-a produs în iulie 2013.

10 Comments

 1. Sorin T says:

  Aşa se întâmplă când nu există concurenţă.
  În 1989 cu salariul pe o zi plăteam 250 mc de apă.
  În 2014 cu salariul pe o zi pot plăti 12 mc de apă.
  De ce ? Conduclele sunt aceleaşi, barajul este acelaşi, sursa este aceeaşi.
  De ce ? Pentru că ne merităm soarta. Suntem un popor de „capete plecate”.

 2. dan says:

  Majorarea tarifelor se fundamentează pe faptul că …… ce?
  Suportăm pierderile din rețea (numai la Câmpina au fost și sunt ff multe avarii și pierderi), soluțiile lor idioate, gen camere de pompare, care aduc costuri suplimentare și nu în ultimul rând o schemă de personal, TESA în special, foarte umflată.
  P.S. Când au loc avarii,apa este mizerabilă, pute a clor cel puțin 2 zile după avarie.
  Pe noi cine ne apără? Să nu îmi ziceți că est serviciu concesionat, bla, bla…

 3. Elvis Arghir says:

  Am spus in nenumarate randuri ca apa se va scumpi enorm de mult, trist este ca vom ajunge curand sa bem motorina pentru ca va fi mai ieftina . Asta se intampla cand in locul ratiunii si patriotismului se pune pret pe sacul de cartofi, punga de malai si sticla de ulei primita la patru ani .Prostia si ignoranta sunt exploatate de oamani fara scrupule , care au facut din Hidroprahova o vaca de muls pe spinarea campinenilor . Stau si privesc consternat , lipsa de reactie a consilierilor locali ….., care au aprobat acum ceva timp o hotarare prin care Hidro nu mai supune aprobarii CL majorarile de preturi asa cum este legal si cum o face in cazul Floricon, de exemplu .

 4. Valentina says:

  Eu vreau sa stiu cine e reprezentantul Campinei in AGA de la Hidroprahova??? Ca spuneti ca noile preturi au fost aprobate in adunarea generala a acelei asociatii din care probabil ca facem si noi parte ca altfel nu se poate. Cine e, primarul, viceprimarul, un consilier local, un director din primarie, cine? Cine este si cum a votat, puteti afla ptr noi lucrurl acesta???
  Este revoltator asa ceva cand stii ca aceasta societate politica numita Hidroprahova nu face nimic pentru Campina! Bataie de joc!!!

 5. paralex says:

  Ce nesimtire crasa! Dupa ce Ponta a anuntat ca mareste salariul minim pe economie cu nimica toata, acum ne mareste preturile la tot? Rusine!

 6. george says:

  D-le Arghir,cred ca nu ai taria morala sa judeci pe altii,toti stim ca ai facut avere din lucrari executate la institutii publice ,evaziune fiscala cu fier vechi(nu dadeai documente la primirea fierului vechi) si din folosirea unor firme fantoma….
  Asa ca te zbati degeaba,nu te mai voteaza nimeni…

 7. Sa traiasca bine PDL-UL si HIDROPRAHOVA !
  Mai hoti si incompetenti ca acesti alesi locali nu a avut Campina niciodata.
  Suntem nevoiti sa suportam toate birurile stabilite de acesti limitati in gandire ce ocupa locurile in Consiliul Local si voteaza numai in favoarea lor ,a spagilor si rezolvarea propriilor interese , ce le pot aduce profit.

 8. ionel says:

  De acolo de sus functii, AGA, parlament, guvern, consilii locale, primarii nu se aud vociferarile noastre.
  Acolo e liniste si pace, ne concentram pe „probleme…. personale” cei de jos sa zbiere si sa plateasca pentru noi alesii…………Trebuie sa le luam banii.

 9. arghir elvis says:

  Pt „george” : lepre ca tine care mint si dezinformeaza .care nu au curajul sa-si dea numele adevarat au adus campinenii in situatia umilitoare in care sunt astazi . Dupa cum te manifesti nu m-ar mira sa fii unul care traieste foarte bine de pe urma scumpirii apei . De altfel ai face bine sa iei niste lectii de gramatica si bun simt .

 10. Vasile says:

  Grija esentiala a HidroPrahova este de a majora taxele,nu de a finaliza cat mai rapid o lucrare inceputa si care nu se mai termina(vezi schimbarea conductei de canalizare din centrul orasului).Nu-i pasa acestei societati de disconfortul pe care-l produce cetatenilor din zona respectiva cat si soferilor care sunt nevoiti sa ocoleasca mult pentru a iesi din oras.Asadar grabiti-va incet domnilor de la Hidro care sunteti responsabili pentru angajarea acestei importante lucrari.Mai este suficient timp pana la venirea iernii.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *