În cadrul Programului european Grundtving, la care Câmpina este parte, a venit rândul municipiului nostru să găzduiască oaspeţi din cadrul unor asociaţii neguvernamentale sau unităţi administrativ-teritoriale din Italia, Cipru, Estonia şi Polonia. Cei 30 de reprezentanţi din ţările menţionate vizitează Câmpina şi împrejurimile, în perioada 9-14 iulie, printre ei numărându-se şi doi primari ai unor localităţi din Cipru şi Polonia. Astăzi, la sediul Primăriei Câmpina, oaspeţii s-au întâlnit cu primarul Horia Tiseanu, city-managerul Remus Bădulescu şi şefa Compartimentului Programe Europene – Gabi Barbu, schimbându-se câteva impresii despre importanţa unor astfel de programe europene prin intermediul cărora tineri din diferite ţări se pot întâlni şi pot desfăşura împreună diferite activităţi.
Apoi, şefii delegaţiilor din cele patru ţări au fost invitaţi în biroul primarului Horia Tiseanu, cei doi edili din Cipru şi Polonia dorind chiar să se fotografieze pe scaunul de primar al Câmpinei, spre amuzamentul tuturor.
Programul de astăzi a mai inclus o întâlnire a tuturor delegaţiilor în sala de conferinţe a Hotelului „Amana Inn”, iar aici reprezentanţii fiecărei ţări şi-au prezentat localitatea de unde provin sau instituţia pe care o reprezintă în cadrul acestui program european. La întâlnire au fost prezenţi şi fostul senator Traian Mocuţă, dar şi consilierii locali Monica Clinciu şi Viorel Bondoc. În continuarea programului, oaspeţii au vizitat Conacul Bellu de la Urlaţi. Mâine vor merge la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, iar sâmbătă vor urca la Sinaia.
Activităţile de la Câmpina se desfăşoară în cadrul proiectului „Tineri în acţiune”, finanţat de Comisia Europeană prin amplul Program Grundtving – Învăţare pe tot parcursul vieţii. Parteneriate pentru învăţare. Ţările participante la acest proiect sunt Cipru, Slovenia, Polonia, Estonia, Italia şi România, din ţara noastră fiind ales municipiul Câmpina ca parte a proiectului. Coordonatorul proiectului este partenerul din Cipru şi toate activităţile se desfăşoară de comun acord între toţi membrii proiectului. Se vizitează pe rând toate ţările menţionate şi se organizează diferite seminarii, ateliere de lucru, dezbateri, excursii. Tinerii din delegaţiile ţărilor respective călătoresc, astfel, în străinătate şi au posibilitatea să cunoască, să înveţe şi să cerceteze pentru stabilirea unui dialog multicultural.
Valoarea grantului pentru Câmpina, în cadrul proiectului „Tineri în acţiune” este de 20.000 euro.