Politica

„Virgil Guran a rămas dator PNL Câmpina, PNL Prahova şi chiar mie personal!”

Mircea RoscaAfirmaţia aparţine preşedintelui PNL Prahova, Mircea Roşca, şi a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Câmpina. Deputatul liberal a vorbit despre schimbările din organizaţia câmpineană şi despre fostul preşedinte Virgil Guran, la adresa căruia a lansat un atac destul de dur. „Domnul Virgil Guran a rămas dator Organizaţiei PNL Câmpina, Oragnizaţiei PNL Prahova, membrilor, susţinătorilor, simpatizanţilor, chiar şi mie personal. Nu a făcut absolut nimic pentru PNL, nu am văzut niciodată o înclinaţie a sa către liberalism, nu cunosc nici o iniţiativă a sa care să aibă legătură cu PNL. Văd că acum, în ultimele luni, a descoperit brusc spiritul liberal şi doctrina liberală… Oricum, eu îmi asum aducerea lui Virgil Guran în PNL şi faptul că, în 2008, l-am convins pe preşedintele de atunci al PNL Prahova să-l pună pe dl. Guran la conducerea organizaţiei din Câmpina. Îmi asum şi decizia de a-l desemna şi susţine candidat la alegerile din 2012″, a declarat liderul PNL Prahova, Mircea Roşca, despre fostul său coleg de partid. Spunem „fostul coleg” pentru că atât liberalii câmpineni, cât şi preşedintele Mircea Roşca spun că Virgil Guran nu mai este membru al PNL, chiar dacă nu există o demisie scrisă a acestuia din partid. „Conform statutului nostru, un membru care semnează adeziune la alt partid pierde automat calitatea de membru al PNL, fără să fie nevoie de o demisie scrisă. Iar dl. Guran a anunţat public că a ales alt partid”, a precizat Mircea Roşca.

Surprinzătoare a fost, însă, o altă afirmaţie a preşedintelui Organizaţiei Judeţene, referitoare la Virgil Guran şi legată de alegerile parlamentare din 2012. „Da, la acest capitol, Virgil Guran este dator în primul rând faţă de mine. Pentru că, atunci, contracandidatul său a lansat un document cu privire la internarea domnului Guran în Spitalul de Psihiatrie Voila pentru a scăpa de o pedeapsă penală într-un dosar foarte puternic. L-am întrebat foarte clar dacă este sau nu adevărat şi şi-a dat cuvântul că nu este adevărat, că totul e o minciună, că îl va da în judecată pe contracandidatul său şi va câştiga procesul! Eu l-am crezut şi am ieşit inclusiv la posturile de televiziune şi în conferinţe de presă pentru a-l susţine şi apăra. Ei bine, au trecut doi ani de atunci şi poate ar fi timpul ca dl. Guran să ne arate dovada dacă acel contracandidat a avut sau nu dreptate. Până nu va veni cu dovada, daţi-mi voie să mă abţin faţă de ceea ce comentează Virgil Guran, pentru că eu nu ştiu dacă el are sau nu probleme legate de internarea într-un spital de nebuni!”, a declarat Mircea Roşca.

9 Comments

 1. Vasile says:

  Daca organizatia PNL Campina are cei mai multi intelectuali,dupa cum afirma d-l Rosca sa deduc ca alte categorii sociale nu-si prea gasesc locul in acest partid?Daca in 2008 d-l Ioan Simion( este acelasi personaj care a initiat privatizarea fostului spital Poiana Campina?),o capacitate (zic eu)pentru campineni s-au obtinut cele mai bune rezultate din partea PNL,nu il regasesc in noul birou local de conducere si nici ca simplu membru.Sau figureaza pe listele acestui partid?Ar fi interesant de cunoscut tocmai pentru a constata ce gandesc fostii membri sau actuali ai acestui partid care incet, incet va disparea (dupa opinia d-lui Rosca)prin fuzionare cu PDL.Desi am fost simpatizant al acestui partid(PNL),prin noua orientare incep sa ma distantez.Am participat la o singura sedinta in care d-l Rosca era invitat.Marturisesc sincer ca am ramas impresionat de modul cum vorbeste,convingator ,aducand argumente in favoarea ideii pe care o sustine dar cei din prezidiu aveau o retinere,o teama in a-l contrazice in ceea ce spunea(sau tot ceea ce afirma era bun).Mi s-a parut prea autoritar si nu admitea replici.

 2. Marin says:

  Si totusi…Guran a fost internat la spitalul Voila,fiind adus la ancheta de inspectorul DURICU de la politia Campina,cu masina politiei…etc.,etc.Acest fapt il stie toata Campina,este ceva de notorietate….

 3. paralex says:

  Bravo! Era si cazul sa ne paraseasca Guran..

 4. Lenesu' says:

  Fain de tot!! In Campina nu mai exista liberali cu sange in …. limba, care sa vorbeasca despre ce se intampla in partid. Il lasa pe Crinel al II-lea sa balbaie politica, da parca el ar fi cel mai intelectual de pe lumea asta! PNL Campina s-a redus, la nivelul declaratiilor, la ce spune un habarnist politic. Vorbeste Rosca de fptul ca Guran nu era liberal….. dar si ca PNL paraseste grupul liberalilor europeni si se duce catre populari. PNL tradeaza doctrina, tradeaza ideia de liberalism , dar mai ales tradeaza poporul roman, care a votat impotriva PDL si impotriva lui Basescu, Sa nu avem nici macar o clipa impresia ca l-a votat cineva pe Rosca, poate nici pe Guran, desi acesta din urma a obtinut cateva voturi si in scrutinul local. Oamenii nu au votat nici macar USL, dar aceasta era singura optiune serioasa anti-PDL si anti-Basescu, iar acum Rosca si ai lui sunt pupacii presedintelui si aliati PDL. Ce hazna de declaratie! Crin si Rosca si neamtu’ lor au dus liberalismul romanesc pe culmile ridicolului. Pacat de oamenii astia din Campina, ca nu au altceva de facut decat sa se supuna unui …. (nu vreau sa scriu chiar ce imi trece prin minte, ca m-as cobora prea jos si m-as murdari si am sirosi urat).Pentru Campina ar fi fost a doua oara cand s-ar fi intamplat ca doi contracandidati la primarie sa devina aliati. Mai tineti minte cum s-au injurat Moldoveanu si Tiseanu in campaniile lor, ca apoi sa fie fratiori de conducere urbana? Cum ar fi fost acum sa fie fratiori Guran si Tiseanu?!?! Eu stiu ca acolo unde scuipi, nu mai lingi, decat daca ai un anume fetis! Si uite-asa dispare , incet, incet, liberalismul romanesc!

 5. Vasile says:

  „Fain”vorbiti,d-le lenesu’…Suntem pe aceiasi lungime de unda.

 6. george says:

  La revedere Guran si asa n-a facut nimic, nimic pentru Campina. Cat despre ce zice Lenesu, asta e dezinformare pe fata. PDL i-a zis adio lui Basescu demult si invers si a rezultat partidul lui Basescu, abureala de PMP. La revedere si Basescu si felicitari pentru noul mare partid de dreapta, PDL-PNL. Un partid care poate sa faca fata mafiotilor din PSD!

 7. gheorghe radu says:

  Despre mutarea de la ALDE la PP am mai scris. Liberalii din ALDE sunt de centru-stanga, ai nostri sunt de centru dreapta. Ce a tradat PNL?
  Am mers mereu pe mana PNL si asa am ajuns sa votez acest specimen cu numele Goran. Va disparea in neant.
  Cat despre fuziune, daca dorim normalitatea, un mare partid pe dreapta e vital. Guran e dovada ca uscaturile PDL nu difera de cele ale PNL…

 8. ionel says:

  @lenesu a pus punctul pe i, bravo. Ce ne mai asteapta din partea politicienilor? Parca au luat-o razna ………… in……….. hazna…………

 9. gheorghe radu says:

  Revin pentru ca sunt consternat. Gora NUL ne baga niste fituici in casuta postala. Nu stiu ce vrea pentru ca am mototolit-o instantaneu, dar tupeu ca la acest individ nu am vazut.
  Cine naiba crezi ca mai vrea sa auda de tine, fostule?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *