Eveniment

23 august 2014 – o zi dulce, dulce… la Brebu

Festivalul Dulcetii 1La Brebu a început ieri a patra ediţie a Festivalului Dulcetii, eveniment tradiţional pentru această localitate, „un adevărat brand al comunei noastre”, potrivit primarului Adrian Ungureanu şi marcă înregistrată la OSIM. Zeci de de firme şi producători individuali de dulceaţă, miere şi siropuri naturale, din Brebu şi împrejurimi, au venit şi la această ediţie a Festivalului Dulceţii cu o ofertă bogată şi preţuri rezonabile. Nu au lipsit nici cumpărătorii, mulţi la număr pe parcursul întregii zile. Faţă de ediţiile precedente, evenimentul de la Brebu are în acest an câteva noutăţi.

Ne referim aici la numărul mare al oficialităţilor şi invitaţilor din alte localităţi, care au participat ieri la deschiderea oficială. Ne referim şi la spectacolul din această seară, pentru că la ediţiile precedente ale Festivalului Dulceţii nu au existat momente artistice. Nu în ultimul rând, ne referim la noua imagine a locaţiei unde are loc festivalul, o zonă complet schimbată. Ne plăcea mult frumoasa livadă de meri dintre Primăria Brebu şi Biserica Domnească, acolo unde erau amplasate, an de an, căsuţele şi corturile producătorilor de dulceaţă. Acum, livada a fost restrânsă, s-a creat un spaţiu destul de amplu, special pentru astfel de evenimente. S-au pus pavele, s-au montat bănci, există şi o scenă, alei spre Primărie, noul cămin cultural şi porţiunea de livadă de lângă Biserica Domnească. A fost finalizat şi parcul din apropiere, modern, cu multe flori, un ceas retro şi un loc de joacă pentru copii.

Festivalul Dulcetii 6 Festivalul Dulcetii 13

Revenind la deschiderea oficială, menţionăm că alături de primarul comunei Brebu, Adrian Ungureanu şi alte oficialităţi ale comunei,  s-au aflat prefectul Rodica Paraschiv, consilierul judeţean Adrian Dobre, primarii Elena Cosmoiu (Proviţa de Sus), Gheorghe Stoica (Băneşti) şi Iulian Bigiu (Aluniş), dar şi alţi invitaţi din localităţile vecine, Câmpina fiind reprezentată de Cezar Grama şi Bogdan Cord, colegi de alianţă cu primarul din Brebu. Adrian Ungureanu a explicat că de acum înainte doreşte să relanseze Festivalul Dulceţii, să vină cu un concept nou, mult mai complex, pentru promovarea localităţii pe care o reprezintă. Precizăm că acest festival este organizat de Primăria şi Consiliul Local Brebu.
Festivalul Dulcetii 2 Festivalul Dulcetii 3 Festivalul Dulcetii 5 Festivalul Dulcetii 4
În ceea ce priveşte produsele oferite la festival, credem că ele sunt pe gustul fiecăruia: dulceţuri variate, de la cele clasice de vişine, cireşe, gutui, afine, mure, zmeură, căpşuni, prune, caise, trandafiri şi nuci verzi, până la cele de smochine, mere, pere, pepene roşu, pepene galben, gogonele, coacăze, nectarine, soc, dovlecei şi morcov, dar şi produse care au stârnit mare curiozitate – dulceaţa de măsline cu portocale, ardei iute, castraveţi cu ananas şi mere cu ţelină, vinete cu nucă. De asemenea, nu lipsesc mierea şi alte produse apicole, zacuscă, tot felul de gemuri şi siropuri, peltea, şerbeturi, vin de mure sau coacăze, vişinată, afinată, cornată etc.

Festivalul Dulcetii 7 Festivalul Dulcetii 8 Festivalul Dulcetii 9 Festivalul Dulcetii 10 Festivalul Dulcetii 11 Festivalul Dulcetii 12 Festivalul Dulcetii 14 Festivalul Dulcetii 15

Festivalul Dulceţii se încheie astăzi cu un spectacol care va începe la ora 16.00. Pe scenă vor urca: Alesis, Fuego, Alesia, Adriana Deaconu, Angelica Bălaşa şi Adriana Deaş, precum şi ansamblurile folclorice „Brăduleţul” din Câmpina, „Floare de corn” din Cornu, „Poieniţa” din Poiana Câmpina şi „Floare de cireş” din Băneşti.

 

3 Comments

 1. Ion says:

  Brand-ul carei comuni? „“un adevărat brand al comunei noastre”, potrivit primarului Adrian Ungureanu şi marcă înregistrată la OSIM”

  Aici aveti link-ul de la OSIM
  http://api.osim.ro:18080/marci/verifc.jsp?etd=M%202013%2005645

  Unde ati vazut zeci de producatori? Sucuri naturale?

  Oferiti informatii corecte in articole va rog.

 2. admin says:

  Dvs. aveti o problema cu acest festival? De ce nu ar fi un brand pentru Brebu? Cat despre marca inregistrata, primarul Adrian Ungureanu a aratat documentul privind inregistrarea la OSIM la editia de anul trecut a festivalului si nu am vazut-o numai noi. Daca aveti indoieli, puteti solicita primarului din Brebu dovada.

 3. Ion says:

  Nu am o problema cu festivalul propriu zis. Daca accesati link-ul o sa vedeti cui apartine si cand a fost inregistrat brandul. Nu am ce dovada sa cer primarului caci informatia e publica la OSIM, Primaria Brebu neffind detinatorul marcii(vezi http://api.osim.ro:18080/marci/verifc.jsp?etd=M+2013+05645) ci GEORGESCU MARINA si UNGUREANU GHEORGHE ADRIAN. Comentariul meu face referire la faptul ca in articol prezentati date eronate.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *