Administratie publica

Ansamblul „Ghiocelul”, invitat în Turcia, la un festival de folclor. Pe lângă ansamblu s-au lipit şi câţiva „dansatori” din administraţia locală

Turcia 1Ansamblul folcloric „Ghiocelul” al Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina se află în aceste zile în Turcia, la Festivalul de folclor de la Gelibolu. Şi suntem convinşi că tinerii de la „Ghiocelul” vor reprezenta cu cinste Câmpina, aşa cum au făcut-o la toate manifestările naţionale sau internaţionale la care au participat. Pe lângă directorul Casei de Cultură, Florin Dochia, şi profesorii coordonatori, Ansamblul „Ghiocelul” este însoţit în Turcia şi de câţiva reprezentanţi ai administraţiei locale – consilierii locali Florin Frăţilă şi Enache Dragomir, Eliza Oniţă din partea Primăriei şi directorul Poliţiei Locale, Carmen Gheorghe, doi dintre aceştia luându-şi cu ei şi copiii pe care, probabil, nu au avut cu cine să-i lase acasă. Din delegaţie face parte şi Andreea Telegescu, angajat al Primăriei, despre care tatăl său (consilierul local Daniel Telegescu) spune că şi-a plătit deplasarea.
Puţină lume, chiar şi din administraţia publică, ştia de această deplasare. Poate nici nu am fi aflat dacă nu ar fi existat facebook-ul, pe care oamenii şi-au postat poze din „vacanţă”. Este adevărat, o vacanţă pe bani publici, pe care o merită după atâta stres şi implicare în problemele urbei.
La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, consilierii au aprobat suplimentarea cu 4.000 lei a sumei anuale alocate Ansamblului „Ghiocelul” (25.000 lei) tocmai pentru ca acest ansamblu să poată participa la festivalul din Turcia. Acesta este un lucru foarte bun. Dar nu s-a spus nici un cuvânt despre componenţa delegaţiei din care, după umila noastră părere, ar fi meritat să facă parte, dacă tot trebuia să plece cineva, funcţionari publici care chiar muncesc şi o fac pe salarii foarte mici spre deosebire de alte primării din ţară, şi nu doi consilieri locali care oricum fac parte din delegaţia care pleacă în Turcia, la Alanya, în perioada 1-8 septembrie 2014. Atunci, în septembrie, 11 consilieri locali şi patru reprezentanţi ai Primăriei vor participa la o conferinţă regională organizată de Patronatul Serviciilor Publice şi de unde, probabil, se vor întoarce la fel de bronzaţi ca de fiecare dată când au mers la astfel de acţiuni.

Despre deplasările aleşilor locali scriem de ani de zile. Problema nu este că aceste deplasări au loc, ci mai degrabă aceea că, în urma lor, Câmpina nu se alege cu nimic bun. Nu vine nimeni cu o idee, nu învaţă nimeni nimic din experienţa altora, nu se aplică nimic pe plan local. În astfel de condiţii, aceste deplasări rămân doar nişte vacanţe pe bani publici, pe care unii le-au criticat în propriile ziare pe vremea când nu erau consilieri locali, dar de care acum se bucură din plin.
Probabil că vom crea nişte supărări prin administraţia locală pentru rândurile de mai sus, dar nici nu se poate să închizi ochii la incredibilul tupeu al unora care, de altfel, nu pierd nici o ocazie să ne dea lecţii de morală.

9 Comments

 1. Mihai says:

  Sunteti naivi daca voi credeti ca le pasa!

 2. Olgutza says:

  Incepe lumea sa/si dea seama ce fel de om este acest consilier Florin Fratila. Din pacate pentru noi inca mai sunt oameni pe care reuseste sa/i pacaleasca. Cand ma vor lasa nervii de tot o sa va povestesc multe despre lupul moralist Fratila dar nu aici ci pe FB ca sa stie toata lumea!

 3. Laura says:

  Buna rau gluma – „Andreea Telegescu si-a platit deplasarea.”….Parca se vaitau ca au salarii mici la primarie! Cat ii priveste pe consilieri…vacanta placuta! Oricum ei sunt intr-o continua vacanta. Ne meritam soarta!

 4. Vasile says:

  As intelege participarea directorului ansamblului,a profesorilor coordonatori,eventual a unui ghid vorbitor de limba turca.Nu au ce cauta directorul politiei comunitare(sa apere personalul ansamblului de turci?),consilerii locali din cadrul primariei sau angajati ai acesteia,nici chiar directorul casei de cultura(desi pentru acesta s-ar gasi o scuza).Probabil,s-a infiintat un nou ansamblu nedeclarat al profitorilor si al desconsiderarii noastre.Dar sa intelegem ca este luna august iar bronzul turcesc este mult mai benefic sanatatii,cu atat mai mult fiind si gratuit.Oricum,precum au plecat asa vin,mai putin experienta personala dar pe banii nostri.Asa ne trebuie…Dar putem face ceva?Decat sa semnalam aspectul in cauza.Toti o apa si-un pamant…

 5. Marian says:

  Pai asta a si fost motivul de l-au dat afara pe Guran sa poate sa plece linistiti pe banii publici, cat era Guran acolo le mai batea obrazul si le amintea ca in campania din 2012 au fost impotriva deplasarilor.

 6. cristy says:

  acest florin fratila….doamneee…mi e scarba!!!pe cat de curajos si cinstit se da, pe atat de fricos si penibil este;)

 7. curioasa says:

  este adevarat ca acest ansamblu reprezentativ AL MUNICIPIULUI CAMPINA acolo in Turcia <NU A DANSAT PE NICI O SCENA <LA NICI UN EVENIMENT CULTURAL <CI DOAR A DANSAT IN SALA DE MESE UNDE PETRECEAU OFICIALITATILE CAMPINENE <EXCLUSIV PENTRU ACESTIA ?????

 8. curioasa says:

  ESTE ADEVARAT ca au plecat in Turcia DOUA AUTOCARE ?
  ESTE ADEVARAT ca primul autocar incarcat cu rudele ,prietenii ,lautarii personali ,ai „oficialitatilor ” a plecat cu o zi inainte ,pentru a nu se afla despre ei ????

 9. lucia says:

  Dl Telegescu minte precum respira. Asa spunea si cand a aparut in presa ca are fiisa un post dedicat la primarie, dar ea a sustinut un examen f greu pentru a-l ocupa.Maine-poimaine o vezi si pe nevasta angajata primariei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *