Administratie publica

Festivalul de la Gelibolu (Turcia) începe astăzi. Şi atunci, unde a fost delegaţia Câmpinei, în perioada 2-7 august?

Festival GeliboluDespre deplasarea unei delegaţii din Câmpina, formată din Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” şi mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei locale (însoţiţi de membrii familiei), la Festivalul de Folclor de la Gelibolu (Turcia) a scris aproape toată presa locală. Am scris şi noi la momentul respectiv, dar ne vedem nevoiţi să revenim asupra acestui subiect pentru că au apărut lucruri noi şi tot mai multe semne de întrebare. Un lucru este cert, delegaţia Câmpinei a mers la Gelibolu, în perioada 2-7 august, la un festival care, în realitate, a început astăzi, 13 august. Vă demonstrăm acest lucru cu afişul postat pe site-ul Primăriei din Gelibolu, de acolo de unde am aflat şi faptul că România nu se numără printre ţările participante.

Cum a început totul? În şedinţa ordinară a Consiliului Local Câmpina de la sfârşitul lunii iulie, consilierii au aprobat majorarea cu 4.000 lei a sumei alocate Ansamblului Folcloric „Ghiocelul” pentru participarea la Festivalul de Folclor de la Gelibolu – Turcia. Scrie clar în hotărârea aprobată de Consiliul Local şi nimeni nu a pus la îndoială acest lucru. Nici măcar nu s-a discutat despre componenţa delegaţiei care urma să plece. Numai că, Festivalul Folcloric de la Gelibolu, cu participare internaţională, are loc în perioada 13-17 august, în timp ce delegaţia câmpineană a fost la Gelibolu în perioada 2-7 august. Şi atunci, dacă s-au aprobat bani publici pentru una şi s-a făcut alta, nu ar trebui să vorbim despre asta? Într-un final, după multe zile şi numeroase discuţii pe alocuri aprinse, cu mult prea multă nervozitate din partea interlocutorilor noştri, am reuşit să aflăm de la directorul Casei de Cultură – Florin Dochia şi de la consilierul local Florin Frăţilă că nu au fost la nici un festival, ci la un schimb cultural între Câmpina şi Gelibolu. Iar „Ghiocelul” nu a dansat pe nici o scenă, ci doar în restaurantul unde se făcea schimbul de cultură. Cum au plecat câmpinenii în Turcia? Pe baza unei invitaţii trimise Casei de Cultură din Câmpina de Ministerul Culturii din România, invitaţie la care, însă, nu avem acces deocamdată.

În total, deplasarea în Turcia a costat 19.000 lei, bani plătiţi de la bugetul local. Din delegaţie au făcut parte 32 de persoane, după cum afirmă directorul Casei de Cultură, Florin Dochia, din care 21 de membri ai Ansamblului „Ghiocelul”. Alături de dansatori – Florin Dochia, cei doi coregrafi ai ansamblului, consilierii locali Florin Fraţilă şi Dragomir Enache, Eliza Oniţă – din partea Primăriei, directorul Poliţiei Locale – Carmen Gheorghe, şoferul autocarului şi trei membri ai familiilor – fiul lui Florin Frăţilă, fiica lui Carmen Gheorghe şi soţul Elizei Oniţă. S-a mers cu un autocar închiriat de Primărie. După cum a mai afirmat Florin Dochia, toţi cei menţionaţi mai sus (cu excepţia copiiilor de la „Ghiocelul”) şi-au plătit parţial sau total deplasarea, lucru pe care, însă, nu-l poate demonstra nimeni. Doar Florin Frăţilă ne „ameninţă” cu o chitanţă de la hotel, pe care nici nu o arată, nici nu o publică.

Turcia 1

Să fim înţeleşi. Ne bucurăm pentru orice deplasare a Ansamblului „Ghiocelul”, pentru orice eveniment la care participă aceşti copii. Sunt talentaţi şi muncesc foarte mult. În toată povestea asta, „Ghiocelul” chiar nu are nici o vină. Pe noi ne-a deranjat secretomania din jurul acestei deplasări, faptul că reprezentanţi ai administraţiei locale au plecat pe bani publici într-o mică vacanţă, dar nimeni nu ştia şi nu a auzit nimic până nu au apărut pozele de pe facebook. Iar acum, culmea, tot noi, cei care am scris despre asta (indiferent de publicaţie), suntem cei vinovaţi, certaţi, chiar jigniţi că ne-am permis să observăm cât de bronzaţi s-au întors aleşii neamului, că ne-am permis să punem întrebări şi să scriem. Ni s-a spus că aşa a fost şi până acum cu astfel de deplasări, că mulţi consilieri sau angajaţi ai Primăriei şi-au luat rudele, că întotdeauna lista membrilor delegaţiei a fost mai lungă decât se ştia oficial etc. Şi că, vezi Doamne, cum de ne permitem noi, aştia de prin presă, să le cerem lor socoteală! Ei bine, va trebui să vă obişnuiţi cu asta! Pentru că aşa este normal să fie, să daţi socoteală! Vă folosiţi de funcţiile publice şi de statut pentru interese personale şi apoi bateţi tot presei obrazul. Această deplasare demonstrează asta! Dacă tot erau locuri disponible, de ce nu s-a gândit nimeni să includă în delegaţie doi dintre olimpicii Câmpinei sau copii din familii sărace, să vadă şi ei Turcia?!
Domnule Frăţilă, să vă amintim ce scriaţi în „Oglinda” – ziarul pe care îl patronaţi – despre deplasările aleşilor locali, pe vremea când nu eraţi consilier local?

17 Comments

 1. cristy says:

  tot respectul pentru acest articol

 2. Olgutza says:

  Cata dreptate aveti…

 3. turcu says:

  Cine le permite la alesii si functionarii astia publici sa se comporte ca pe plantatia lor? De ce nu fac asa pe banii lor? Care bani, ca Fratila n-are nici de… ciunga, sefa Politiei… ce se mai vorbim! Vai de noi!

 4. Laura Stefan says:

  Asa a fost mereu si asa ramane, dupa ce sunt alesi TOTI uita ce spuneau si ce promiteau inainte de alegeri. TOTI se folosesc de functiile pe care le au pentru propriul interes!

 5. dan says:

  Întrebare: cine a fost CREIERUL acestei operațiuni?
  Ședința de consiliu a fost pe 31 iulie. Joia. Atunci au aprobat banii. Iar sâmbătă, pe 2 august au și plecat. Câtă eficiență!!! În ziua de vineri au găsit transport, au făcut lista, rezervare hotel, pașapoarte, etc., tot!!!
  Un adevărat exemplu de organizare.

 6. horia says:

  Ca si contribuabil-care platesc o gramada de bani la bugetul local,va spun ca nu se mai poate asa.Nesimtirea a atins cote maxime.M -am saturat ca din banii pe care ii platesc la bugetul local sa se cumpere masini cu care sa se plimbe …,sa se mearga in excursii pe banii nostri,etc.Hai sa facem ceva si sa ii stopam.Macar sa le aratam ca nu valoreaza nici doi bani.

 7. Sara Popa says:

  Felicitari pentru curajul de care dati dovada si multumim ca faceti asta in interesul nostru.

 8. Sergiu says:

  Niste profitori de ultima speta plini de tupeu! Dom’le daca nu ai nici de ascuns arati hartiile, daca te simti cu musca pe caciula ridici tonul si te iei de aia care iti cer socoteala. Imi pare extraordinar de rau ca primarul Tiseanu s-a inconjurat numai de profitori si astia ii strica imaginea, pacat ca nu intelege.

 9. constantin andrei says:

  Au fost la repetitie!!!!!!!!Cata mizerie!!!!!!!!trebuie sa indure omul cinstit si corect.Indolenta si nesimtire !!!!!!!!!!!!Huoooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

 10. Marin says:

  Fratila….esti de rasul…curcilor. Ce ai cautat ma la turci cu madam Gheorghe ???

 11. Vasile says:

  Ar trebui sa ne mai mire ceva in ziua de azi?Un oras fara stapan.Fiecare face ce doreste si impune propria lege acolo unde gaseste punctul slab.Vrem sa plecam peste hotare fara nici un ban?Nimic mai simplu:propunem in C.L.o hotarare dar din care sa faca parte cativa alesi pe spranceana si totul merge struna.Asa trai…

 12. paralex says:

  Fratila mai e si Seful Comisiei de Cultura…mare om, mare caracter. Demisia de urgenta!

 13. brătianu says:

  Vrem punct de vedere de la primar.

 14. constantin andrei says:

  Domneste legea „junglei democratice”mai ales dupa ce l-au alungat pe marele GURU si au venit valorile Liberale ,au si ajuns in sondaje la 200%inclusiv cu extraterestrii???????si merita din plin o relaxare pe bani publici ca doar e o hotie mica fata de marile tunuri.

  NU SE INTELEGE UN LUCRU LA CEI DIN POLITICA SI DIN ADMINISTRATIA LOCALA .EI GESTIONEAZA BANII NOSTRII AI POPULATIEI .NOI SUNTEM PATRONUL SPIRITUAL SI MATERIAL AL CELOR INCOMPETENTI DIN ZONELE MAI SUS MENTIONAT.

  ASTEPTAM JUSTIFICARE??????????????????????PRIN INFORMAREAA CORECTA SI LA TIMP AL PATRONULUI,

 15. ionel says:

  1. Astept un punct de vedere al Dl. PRIMAR daca se face ca ploua concluzia este ca: nu-l intereseaza de banul public, il conduc altii si aceste practici se fac de mult in administratia condusa de domnia sa. RUSINE
  2. Presa din Campina este relativ partinica. In general cine are spatele puternic poate sa faca ce vrea in oras nimeni nu o sa scrie ceva urat. Se pot auzi doar murmure. In acest caz presa a fost imediat apostrofata.
  Imi doresc ca macar presa sa ramana independenta si sa apara articole care sa demaste afacerile tupeiste ale celor care ne conduc, poate in acest fel vom sti pe cine sa votam la viitoarele alegeri.

 16. admin says:

  Domnul primar este in concediu medical, din informatiile noastre. Iar din punctul nostru de vedere, nu domnul primar ar trebui sa aiba o reactie la acest subiect, noi inca mai asteptam o conferinta de presa in care dl Florin Fratila si dl Florin Dochia sa prezinte documentele solicitate de noi si sa explice oficial tot ceea ce tine de aceasta deplasare.
  Si mai asteptam o reactie a Consiliului Local Campina, care a aprobat bani pentru un festival la care delegatia campineana nu a participat niciodata!

 17. laura says:

  Sa vina si domnisoara Telegescu cu factura ”
  platita personal”

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *