Administratie publica

În curând, la Şcoala de Poliţie vor putea intra şi piticii. Criteriul privind înălţimea candidaţilor a fost schimbat

Scoala politiePrin ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, a fost modificat criteriul privind înălţimea candidaţilor la şcolile de poliţie. Dacă până acum, înălţimea băieţilor trebuia să fie de minimum 1,70 m, iar a fetelor de 1,65 m, la examenul de admitere din acest an „candidaţii trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,65 m – bărbaţii şi 1,60 m – femeile”. Asta, în cazul şcolilor de poliţie de la Câmpina şi Cluj-Napoca. La instituţiile pentru formarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie de frontieră – specializarea marină, înălţimea minimă trebuie să fie de 1,60 m.
De-a lungul timpului, au mai existat modificări ale criteriului privind înălţimea candidaţilor, modificări temporare, să le spunem aşa, adică valabile doar pentru un an, revenindu-se apoi la „standardul” de 1,70 m pentru băieţi şi 1,65 m pentru fete.

O altă noutate la admiterea din acest an în instituţiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne se referă la copiii personalului militar inapt sau decedat în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, copii care pot intra la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca sau Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Frontieră „Avram Iancu” Oradea fără să mai susţină proba de verificare a cunoştinţelor. Această derogare a fost stabilită prin Dispoziţia 48/iulie 2014 a inspectorului general al Poliţiei Române.

Vă reamintim că la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, pentru admiterea din acest an sunt scoase la concurs 517 locuri, din care 10 pentru romi şi 5 pentru alte minorităţi. Candidaţii pot depune cererile de înscriere până la 14 august, iar data limită pentru depunerea dosarului de recrutare este 22 august 2014.
Probele concursului de admitere vor avea loc după următorul calendar:
– 8-10 septembrie 2014 – probele eliminatorii (contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice)
– 11 septembrie 2014 – proba de verificare a cunoştinţelor (test grilă la limba română şi o limbă străină)

2 Comments

  1. Vasile says:

    Oare pana acum criteriul de selectie sa fi fost inaltimea,nu ce are viitorul politist in cap?Bine ca s-a schimbat aceasta optica.De multe ori se adevereste zicala:buturuga mica rastoarna carul mare.Intr-adevar,statura in anumite situatii impresioneaza si este necesara dar nu suficienta.In rest apreciez aceasta masura.

  2. Poate se voteaza si dimensiunile XXXL pentru BURTILE agentilor.
    Rar mai intalnesti un agent de politie cu un statul atletic ( inalt si fara burta) si cu bun simt.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *