Administratie publica

Începe construcţia primului bloc de necesitate din Câmpina

Teren bloc necesitate 1Despre construcţia unui bloc de necesitate în municipiul Câmpina vorbim de mai bine de doi ani. Acum putem menţiona şi lucruri concrete, pe lângă studii de fezabilitate, proiecte şi indicatori. Săptămâna viitoare, la Câmpina începe construcţia primului bloc de necesitate din localitate. Acesta va fi situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, lângă blocurile IRA, spre stadionul Rafinăriei. Primăria a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar firma executantă a împrejmuit deja zona şi şi-a pregătit terenul pentru demararea construcţiei. Blocul de necesitate va avea demisol, parter, patru etaje şi mansardă, va fi format din două tronsoane, în total 72 de locuinţe (16 garsoniere şi 56 apartamente cu două camere).
Cele două tronsoane ale blocului vor fi separate de un rost seismic. De asemenea, se vor executa lucrări tehnico-edilitare caracteristice: căi de acces, parcare, iluminat stradal, spaţiu verde, sistematizare pe verticală, reţele de alimentare cu apă, canalizare menajeră şi pluvială, reţea gaze. Valoarea estimată a contractului este de 18.116.228 lei (fără TVA), după cum se menţionează în anunţul publicat pe SEAP. La licitaţia pentru executarea blocului de necesitate din Câmpina s-au prezentat şapte firme, câştigătoare fiind declarată societatea care a oferit cel mai mic preţ – SC Victor Construct SRL Botoşani, cu 9.519.927 lei (fără TVA). Termenul de execuţie a lucrării este de 24 luni.
Finanţarea este asigurată de administraţia locală din creditul bancar accesat prin BCR încă de anul trecut. În 2014, suma alocată blocului de necesitate este de 4 milioane lei, urmând ca şi în 2015 să se continue finanţarea obiectivului.
Teren bloc necesitate 2
De ce are nevoie Câmpina de un bloc de necesitate? Pentru că, după cum ne explica primarul Horia Tiseanu în momentul iniţierii proiectului privind această investiţie, în localitate există mai multe blocuri încadrate în clasa I de risc seismic. Aceste blocuri trebuie consolidate, dar lucrările nu se pot desfăşura atâta vreme cât apartamentele sunt locuite. În blocul de necesitate pot fi mutate familiile respective pe perioada în care locuinţele lor sunt consolidate. Apoi, oamenii se vor putea întoarce în apartamentele lor, iar locuinţele din blocul de necesitate vor fi repartizate tinerelor familii sau vor deveni locuinţe sociale, după cum va decide Consiliul Local atunci când se va pune această problemă.

 

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *