Administratie publica

Lucrarea de pe Carol I, spre Lunca Cornului, a fost finalizată. Dar greul pentru participanţii la trafic abia acum începe

Lucrari Campinita 1Pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu Strada Siretului şi Lunca Cornului, s-au efectuat, în ultimele trei săptămâni, lucrări de reparaţii la carosabil. Consolidarea infrastructurii rutiere se impunea ca urmare a denivelării masive a bulevardului din cauza cantităţilor mari de precipitaţii din această vară. La sfârşitul săptămânii trecute, lucrarea a fost finalizată, chiar dacă termenul de execuţie era de două luni. Societatea care a realizat reparaţiile la carosabil este Cast Băneşti, care a câştigat licitaţia cu preţul de 933.596 lei (fără TVA). Iată în ce au constat lucrările executate pe tronsonul menţionat: reabilitarea covorului asfaltic cu tot ceea ce presupune această operaţiune; umplutură din balast şi strat de 25 cm piatră spartă în zonele cu denivelări masive; montare borduri; decolmatarea şi repararea rigolelor pentru scurgerea apei; demolare şi refacere zid de sprijin etc. După cum spuneam, lucrarea a fost finalizată şi se poate circula pe întreg tronsonul.

Totuşi, va urma o perioadă grea pentru locuitorii din Cartierul Câmpiniţa şi pentru cei care circulă prin această zonă. Zilele acestea vor începe lucrările de canalizare pe Bulevardul Carol I (de la intersecţia cu Strada Constantin Istrati, până la intersecţia cu Siretului) şi vor exista multe restricţii de trafic. La Primăria Câmpina a avut loc o întâlnire între reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai Poliţiei Rutiere pentru a se alege cea mai bună soluţie în privinţa traficului. Şi iată ce s-a decis: într-o primă fază, va fi închis circulaţiei (una sau două zile) B-dul Carol I pe tronsonul dintre bazin şi intersecţia cu Strada Grădinii, circulația urmând a fi total închisă. Apoi, artera principală se va închide pe tronsoane, pentru a se interveni la canalizare, cu devierea circulaţiei pe străduţele laterale şi pe Strada Crişuri. Nu va fi uşor şi suntem convinşi că şi nervii participanţilor la trafic vor fi întinşi la maxim. Dar va fi o situaţie temporară, pentru a se putea introduce canalizarea pe care toată lumea o doreşte. Măsurile de restricţie vor fi anunţate din timp, vor exista şi indicatoare şi nu ne rămâne decât să sperăm că locuitorii din Cartierul Câmpiniţa vor fi mai norocoşi decât cei din centrul localităţii în ceea ce priveşte executarea lucrărilor de canalizare.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *