Administratie publica

Ministerul Dezvoltării cere şi dobânda pentru corecţia financiară (deja achitată) la Calea Dacia

Pasaj Calea DaciaMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cere Primăriei Câmpina să achite 53.000 lei reprezentând dobânda pentru plata cu întârziere a corecţiei financiare aplicate la investiţia cu fonduri europene „Modernizare Calea Dacia”. Este vorba despre acea corecţie de 1,39 milioane lei pentru care Primăriei Câmpina i s-au blocat conturile în noiembrie 2013, corecţie pe care, ulterior, administraţia locală a plătit-o, iar conturile au fost deblocate. Este adevărat, plata s-a făcut cu o întârziere de aproape şase luni din momentul emiterii somaţiei de către Fisc, dar acest lucru s-a întâmplat pentru că majoritatea de atunci din Consiliul Local (USL +PPDD) nu a fost de acord cu achitarea corecţiei. Votul favorabil a venit după blocarea conturilor. Totuşi, atunci problema a fost rezolvată.
Acum, Ministerul Dezvoltării revine şi cere Primăriei Câmpina să plătească suma de 53.000 lei reprezentând dobânda pentru cele şase luni de întârziere la plata corecţiei. În cadrul şedinţei extraordinare de săptămâna trecută a CL Câmpina s-a discutat intens pe această temă. S-a pus chiar problema contestării solicitării de plată a dobânzii, dar s-a renunţat la idee după ce Oficiul Juridic a arătat că nu există clauză de neplată în contractul cu Ministerul Dezvoltării. S-a revenit şi la procesul dintre administraţia câmpineană şi Ministerul Dezvoltării Regionale, proces aflat încă pe rolul instanţelor, Primăria şi CL Câmpina dând în judecată ministerul pentru corecţiile aplicate. Nu se ştie cât va mai dura acest proces şi cine va avea câştig de cauză. Cert este că, până la finalizarea lui, Câmpina nu va putea încasa nici datoria de 11 milioane lei pe care o are de recuperat de la Ministerul Dezvoltării tocmai pentru Calea Dacia. În schimb, plăteşte corecţii şi dobânzi…

Revenind la dobânda cerută de minister, consilierii locali au aprobat „prinderea” sumei de 53.000 lei în buget şi punerea ei la dispoziţia Direcţiei Economice, cu menţiunea ca plata să se facă doar în cazul în care s-ar pune problema blocării conturilor.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *