Administratie publica

Noi informaţii despre vacanţa pe bani publici din Turcia, denumită oficial „schimb cultural”

Turcia 1Subiectul privind deplasarea unei delegaţii din Câmpina în Turcia, la Gelibolu, la începutul lunii august, pe bani publici, este departe de a fi închis. Vă reamintim că mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei locale, unii împreună cu membri ai familiei, au însoţit Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” la… nici nu ştim cum să-i spunem. Pentru că, după cum v-am demonstrat într-un alt articol, festivalul la care aleşii neamului au pretins că merg a început la o săptămână după întoarcerea în ţară a delegaţiei câmpinene. Să-i spunem „schimb cultural”. Deşi acolo, la Gelibolu, nu au dansat decât ai noştrii, dar nu pe o scenă, ci printre mesele unui restaurant. De la ultimul nostru articol au apărut lucruri noi. De pe facebook au dispărut toate fotografiile şi filmuleţele puse de unii dintre membrii delegaţiei, reprezentanţi de seamă ai administraţiei locale. De aceleaşi persoane am fost certaţi ca la uşa cortului că am scris despre acest subiect şi ni s-a recomandat să stăm cuminţi dacă nu vrem să avem probleme. Din toate acestea, noi am dedus un singur lucru – că oamenii au ceva de ascuns, altfel, de ce atâta înverşunare?! S-au supărat că au fost descoperiţi că au plecat în vacanţă pe bani publici, cu rude cu tot? Da, noi credem că asta e problema! Invitaţie din partea turcă nu există, chitanţe care să ateste că şi-au plătit singuri deplasarea, nu ne-a arătat nimeni, deşi consilierul local Florin Frăţilă a promis că va face acest lucru. Festival n-a existat în perioada respectivă, iar „schimbul cultural” a fost oferit dintr-o singură direcţie. Iar vinovaţi sunt tot cei care au scris despre asta…

Şi dacă tot suntem vinovaţi, păi să continuăm demonstraţia, că nici noi nu am stat degeaba.
Iată invitaţia în baza căreia s-a plecat la Gelibolu. Nu e trimisă de turci, ci de Ministerul Culturii din România. Nu e chiar o invitaţie, ci mai mult o informare, pentru „reprezentanţii fideli” ai unei organizaţii culturale, se pare. De fapt, este o bataie de joc, o hârtie ajunsă la Câmpina probabil pe baza unei relaţii personale a cuiva din administraţia locală. O hârtie care nu are nici măcar număr de înregistrare de la Ministerul Culturii.
Invitatie Casa de Cultura
Iată şi raportul financiar al deplasării, din care reiese clar în ce au constat cheltuielile şi cine le-a plătit. Interesant este altceva. Acest raport financiar a fost întocmit pe 24 iulie 2014, iar suplimentarea sumei pentru participarea Ansamblului „Ghiocelul” la Festivalul Folcloric de la Gelibolu a fost aprobată de Consiliul Local Câmpina (cu destinaţie precisă Festival Gelibolu) în şedinţa din 31 iulie 2014.

Raport financiar Casa Cultura

Iată şi fişa evenimentului din care reiese clar cine sunt cei care trebuie să meargă la Gelibolu – „elevi ai liceelor câmpinene”:
Fisa eveniment Casa de Cultura
Şi iată componenţa delegaţiei oficiale care trebuia să plece în Turcia, fiind vorba despre membrii Ansamblului „Ghiocelul” şi reprezentanţii Casei de Cultură „Geo Bogza” de care aparţine acest ansamblu. Alături de ei, vă reamintim, în Turcia au mers consilierii locali Dragomir Enache şi Florin Frăţilă (cu fiul), directorul Poliţiei Locale – Carmen Gheorghe (cu fiica), iar din partea Primăriei – Eliza Oniţă (cu soţul) şi Andreea Telegescu (despre care tatăl ei – consilierul local Daniel Telegescu – a spus mai întâi că şi-a plătit deplasarea şi că, oricum, este membră a ansamblului, lucru care nu reiese din tabelul de mai jos).
Delegatie Campina
Am insistat pe acest subiect, chiar dacă va fi deranjant pentru unii, din mai multe motive. În primul rând, pentru că de la buget s-au dat bani pentru un festival internaţional, iar deplasarea efectuată a avut alt scop. În al doilea rând, pentru că vacanţa pe bani publici tinde să devină o obişnuinţă şi nu este corect pentru plătitorul de impozite. În al treilea rând, pentru că oameni aleşi de popor sau numiţi în diferite funcţii publice au ajuns să aibă un tupeu nelimitat. Nu mai vorbim de minciuni sau ameninţări mai mult sau mai puţin voalate. Şi nu în ultimul rând, sincer, nu ne place nici nouă să fim luaţi de proşti.

15 Comments

 1. paralex says:

  De vina e cel de la ministerul culturii, parerea mea. Sunt insa convins ca acei copii s-au bucurat nespus ca au vazut o tara straina.

 2. constantin andrei says:

  Populatia asteapta o pozitie oficiala a conducerii Primariei! si propuneri de recuperare a pagubei produse de acesti „artisti”din bani publici.
  DEMISIA de ONOARE nu se practica in orasul nostru ??????
  FELICITARI pt articol !!!

 3. lucia says:

  Felicitari pentru articol. Poate asa vom deschide bine ochii cu totii si votam consilierii care chiar au interes sa faca ceva pentru localitate si nu pentru ei personal.
  Mi-ar placea sa aflu si parerea dl Telegescu.De aceasta data care mai e scuza pentru care fiica sa isi face vacante prin tari straine pe bani publici ca si in 2011.Cik membra a ansamblului.HA HA HA .Mi-ar placea sa o vad dansand.Acelasi tupeu il are si MAREA SEFA dna Carmen.
  Oare cine ii tine pe oamenii acestia pe functiile pe care le au? Mi-e greu sa cred k inteligenta, experienta etc etc.

 4. lucia says:

  de ce nu apar si comentariile celorlalti?

 5. Mihai Oprea says:

  Macar nu se duc in deplasari oameni care merita, oameni la care nu ai ce sa reprosezi profesional, ca de lipitori sunt satul. Peste tot in public si privat doar lipitorilor le merge bine, se gudura pe langa sefi, le dau raportul zilnic despre ceilalti si le merge bine. sunt satul pana peste cap de astia!

 6. dan says:

  Exact cum spune și ADMIN.: faptul că tot ei sunt supărați cred că deranjează cel mai mult.
  L-i s-au permis multe și și-au luat lumea în cap. Cred că ei sunt buricul pământului.

 7. Bogdan State says:

  Am urmarit toate stirile pe care le ati scris despre deplasarea la turci, felicitarile mele sincere ptr felul in care ati scris. Eu revin cu o intrebare pe care am mai pus o si cu alte ocazii ca e un lucru care ma macina de multa vreme. Campina are politie locala, mai are asa ceva, exista politie locala sau doar director de politie locala? E retorica, nu?

 8. ionel says:

  Primarul nu are nici un punct de vedere?
  Probabil ca se bazeaza pe ideea ca se uita ……. sau pe citatul „multi da prosti”.
  De cand sunt in functiile astea nu s-au saturat cate afaceri si meandre au facut? Sau acum la sfarsit de mandat, ca probabil nici dracu nu-i mai alege, sa mai dam un tun.

 9. Eu nu inteleg de ce nu s-a facut deplasarea cand avea loc acel festival al orasului turc, mai ales ca era vorba doar de cateva zile diferenta. Atunci s-ar fi facut imagine orasului, judetului, „Tarii”.

 10. Vasile says:

  Persoanele care au profitat de”slabiciunea”majoritatii consilierilor s-au plimbat bine-mersi pe banii nostri si ne rad in fata.Putem face ceva?Decat sa semnalam situatia respectiva cum dealtfel,s-a procedat sau”cineva”bine informat sa sesizeze Curtea de Conturi pentru a face o verificare amanuntita a modului cum sunt cheltuiti banii publici.Sunt convins ca acest aspect va ramane doar o amintire neplacuta iar de suferit va avea administratorul ziarului in sensul de a nu mai obtine informatii de interes general iar in cel mai nefericit caz chemarea in instanta pentru daune morale produse celor enumerati.Nu doresc sa se intample acest eveniment;personal traiesc o situatie similara care se afla pe rol si a carei finalitate nu s-a pronuntat.Apreciez curajul administratorului si ii recomand sa se inarmeze cu multa rabdare si perseverenta in ceea ce intreprinde.

 11. marius says:

  mie personal,hartia de la Ministerul culturii mi se pare a fi un fals,de aceea va recomand sa aprofundati cercetarile,o cerere catre Emitent sa confirme sau sa infirme autenticitatea documentului,aveti legea 544 in baza careia puteti face acest demers;
  Grav este faptul ca si-au batut joc de copii,i-au folosit ca sa poata unii sa se plimbe,cum sa le spui copiilor ca ii duci la un Festival si de fapt sa ii pui sa danseze intr-un restaurant?
  Cred ca Directorul Casei de cultura are de dat multe explicatii .

 12. Tezeu says:

  DEMISIA, in frunte cu ordonatorul principal de credite!

 13. admin says:

  Noi nu ne-am permis sa-l deranjam pe dl. primar pentru a-i cere un punct de vedere, stiind ca domnia sa este in concediu medical. Domnul primar, insa, a ales sa-si spuna pe larg punctul de vedere pe un alt site, un site unde nu s-a scris nici macar un rand despre deplasarea in Turcia, la Gelibolu. Intelegem si respectam optiunea domnului primar, chiar daca nu consideram ca s-a procedat corect. Ne abtinem de la orice alt comentariu.

 14. Vasile says:

  Se afirma ca d-l primar si-a exprimat un punct de vedere pe un alt site dar fara a face referiri la deplasarea in Turcia,la Gelibolu.Atunci despre ce este vorba?Chiar asa de novici sa fim considerati?Un punct de vedere al primarului,chiar daca este in concediu ar fi binevenit.Sau se afla la turci si nu are chef de dat explicatii celor care l-au ales?

 15. admin says:

  Dl. primar si-a spus punctul de vedere cu privire la deplasarea de la Gelibolu pe un site unde nu s-a scris despre acest subiect, asta am precizat noi anterior. Va rugam sa cititi cu atentie! 🙂

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *