Administratie publica

Parcarea de pe Strada Mărăşeşti, exclusiv pentru profesorii şi elevii Colegiului Tehnic „Constantin Istrati”

Parcare Marasesti 1Consiliul Local a luat o decizie fără precedent în şedinţa de joi seară. O parcarea întreagă din municipiul Câmpina, parcare publică fără plată, va putea fi folosită doar de personalul şi elevii unui liceu, în baza unor permise de parcare eliberate de ADPP. Este vorba despre parcarea de pe Strada Mărăşeşti, unde îşi vor putea parca, de acum înainte, exclusiv profesorii şi elevii Colegiului Tehnic „Constantin Istrati”. Iar Poliţia Locală Câmpina a fost împuternicită să aplice sancţiuni pentru nerespectarea acestei hotărâri. De fapt, de unde a pornit totul? Un cetăţean al municipiului Câmpina aduce maşini din Germania pentru a le comercializa… Până le vinde, le ţine în parcarea de pe Strada Mărăşeşti. „Ultima dată a adus 36 de maşini şi 21 dintre ele le-a parcat pe Mărăşeşti. Practic, blochează parcarea cu maşinile aduse din străinătate şi atunci când i s-a atras atenţia ne-a spus că e parcare publică şi face ce vrea. Nu ne putem înţelege cu el, a jignit Poliţia Locală, s-a certat cu conducerea liceului, are un comportament foarte dificil. Am avut mai multe discuţii cu această persoană, dar nu ne-am putut înţelege. De aceea, împreună cu Poliţia Locală şi Poliţia Municipală am ajuns la concluzia că singura soluţie este personalizarea parcării. Adoptând această hotărâre, asigurăm şi baza legală pentru ca poliţia să-l poată sancţiona”, a declarat viceprimarul Ion Dragomir, iniţiatorul proiectului referitor la parcare.
Discuţii prea multe nu au existat pe marginea acestui proiect înainte de a fi aprobat. Doar consilierul Elena Albu a atras atenţia că se creează un precedent şi „poate ne vom trezi că profesorii şi elevii de la toate liceele din Câmpina cer personalizarea parcărilor de lângă unităţile de învăţământ”, iar Marian Nistor a propus ca, în locul personalizării parcării, să fie montat un parcometru, „pentru că mă îndoiesc de faptul că persoanei respective îi va conveni să plătească pentru atâtea maşini!”
Până la urmă, proiectul a fost aprobat în unanimitate, chiar dacă au mai existat unele semne de întrebare legate de această iniţiativă.
Parcare Marasesti 2

6 Comments

 1. gabriela says:

  Si ce se intampla cu parcarea cand nu se fac ore? Cred ca normal si corect ar fi fost o sanctiune celui care abuzeaza de parcare ( eventual verificat un pic si dpdv legal ) sau asa cum a propus cineva , montarea unui parcometru.(asa mai intrau si ceva bani la bugetul primariei, se mai crea cateva locuri de munca…)

 2. Vasile says:

  Masura pripita si total anapoda…As fi inteles montarea unor parcometre sau a unor indicatoare cu destinatie precisa…Dar sa personalizezi o parcare nicidecum.Din ce motiv nu vedeti si autoturismele abandonate pe strazi,in special in plin centru?Vezi o Dacia papuc PH..JAC aflata vis a vis de BRD,pe partea cu ASTRA abandonata si care ocupa un loc de parcare(din informatiile pe care le am proprietarul respectiv are posibilitatea debarasarii strazii prin parcarea pe terenul propriu ce il detine pe”Campinita”).

 3. Marian says:

  In aceste conditii vreau si eu personalizarea parcarii publice din fata blocului. O sa am „locul meu” de parcare …

 4. Dudău says:

  Ha ha Intr-o noapte ii taiam toate cauciucurile 21×4 si ii spageam 21 de parbrize si 21 de lunete.
  A doua zi i le mai cumpara bisnitarului doar REMATu

 5. Vasile says:

  D-le Marian,subscriu la propunerea dvs.dar fara bani.Oare profesorii si elevii ce au drept de parcare in zona respectiva platesc?

 6. Tache says:

  @Dudau.Nu sunteti cam dur?Solutia:Politia Locala sa patruleze:pe Carol I de la Spital la Peco,pe Republicii la Piata si sa vezi ce parc auto se strange,Le aduna si pe cele de pe Marasesti,le piere la samsari cheful(le ridica cu caracatita si le duce pe str Lacul Pestelui pe terenul unde a fost batalele.Daca vrea Politia Locala poate pastra vreo 2 mai asa si asa restu dak nu-s bune la remat sau se poate da ordin sa se vanda prin licitatie cu strigare.Se strang banuti la bugetul orasului,si daca comunitarii scutesc cateva mii de euro pe masini de firma(merg si la mana a doua).Si din banii pe parcul auto ramane si de platit paznicii.O idee de viitor.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *