Administratie publica

Pe Bulevardul Carol I se introduce o nouă conductă de canalizare, în conducta deja montată şi abia desfundată

Conducta noua 1La Câmpina a ajuns ieri conducta cea nouă, de 600 mm, comandată pentru refacerea lucrării de canalizare de pe Bulevardul Carol I, de la intersecţia cu Strada Toma Ionescu până la intersecţia cu Strada Schelelor. O lucrare cu multe probleme, cu erori de execuţie, cu termene depăşite şi cu un rezultat dezastruos – înfundarea ambelor canalizări (cea veche şi cea nouă). Este un subiect despre care am tot scris în ultimele săptămâni şi care a stârnit numeroase reacţii. Ei bine, revenim acum pentru că s-a găsit, până la urmă, o soluţie tehnică pentru rezolvarea problemelor cu această canalizare. Noua conductă va fi introdusă de la un capăt la altul al tronsonului fără să fie nevoie de… alte tranşee.
Conducta noua 2
Cu alte cuvinte, nu se va săpa din nou, de la Salcie până la Poşta Mică, pentru introducerea noii conducte. Se vor efectua doar două săpături, la cele două capete ale tronsonului şi se va introduce un utilaj special care va tăia conducta introdusă anterior. Practic, acest utilaj va transforma conducta într-un jgheab de mai mari dimensiuni, pe care va fi introdusă noua tubulatură (cea din imagini şi despre care spuneam că a ajuns ieri la Câmpina). La capătul de la Poşta Mică al acestui tronson, un alt utilaj special, de mare putere, va trage noua tubulatură pe jgheabul creat în conducta deja montată. Ulterior se vor mai efectua unele săpături în punctele în care există căminele de vizitare ale canalizării.
Potrivit viceprimarului Ion Dragomir, această soluţie ar trebui să pună punct tuturor problemelor de la lucrarea de canalizare. După montarea noii tubulaturi, efectuarea probelor şi descoperirea căminelor de vizitare, în mod normal, se va trece la refacerea carosabilului. Dar asta după ce HidroPrahova va finaliza şi lucrarea de schimbare a conductei de apă, care se desfăşoară pe celălalt sens al bulevardului.
Vă reamintim că lucrarea de canalizare face parte din proiectul cu finanţare europeană „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova”, derulat prin Consiliul Judeţean şi operatorul regional HidroPrahova. Antreprenor general – Cast Băneşti, iar lucrarea a fost subcontractată firmei Concivic Slobozia.

4 Comments

  1. dan says:

    eu nu sunt specialist. dar conducta de polietilenă se sudează. când va fi trasă de utilajul de mare putere …. plasticul acesta nu va ceda?
    în pământ nu se vede.
    Apoi, polietilena se poate curba liniștită în pământ, fără să se rupă. iar burțile se vor colmata încet – încet până la …. înfundare.
    Despre diametru ei nu mai discut.
    Eu nu știu dacă mai apuc, sunt mai bătrân, dar peste câțiva ani ….. vedeți voi!

  2. paralex says:

    Conducta de polietilena nu se „sudeaza”. Daca procedeaza cum ar trebui, toata treaba ar trebui sa decurga in liniste.

  3. dan says:

    paralex: cum se numește procedeul prin care două conducte de polietilenă se îmbină? în nici un caz nu se sudează cu electrozi superTIT sau de salcâm!

  4. constantin andrei says:

    Si sa intelegem ca, Constructorul a comandat materiale de capul lui fara documentatie tehnica aferenta proiectului??????si cine plateste nota de plata aditionala?

    DE CE NU SE FACE O INORMARE CORECTA A POPULATIE SA VEDEM EXACT CU CINE VOTAM IN FINAL??

    CA RECOMANDARE ,TRIMITETI PROIECTUL LA BRUSSELS SA POATA FI FOLOSIT IN TOATA EUROPA !!!!!!!!!!!!!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *