Administratie publica

Primarul şi viceprimarul Câmpinei confirmă problemele de la lucrarea de canalizare din centrul municipiului. HidroPrahova zice că NU!

Lucrare canalizarePrimarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir au confirmat că sunt probleme mari la lucrarea de canalizare de pe Bulevardul Carol I, informaţie pe care noi v-am prezentat-o ieri dimineaţă. Scriam atunci că părţile implicate au constatat că lucrarea este foarte prost executată, că s-au făcut erori şi că ambele canalizări (cea veche şi cea nouă) sunt înfundate. Precizam şi faptul că lucrarea va trebui refăcută şi că se caută soluţii în acest sens. Lucrurile sunt destul de complicate, existând chiar riscul să se ajungă la situaţia în care canalizarea să refuleze în stradă şi în casele oamenilor din zonă.
Primarul Horia Tiseanu: „Cum bine am mai spus, nu am văzut niciodată o firmă care să se mişte atât de prost ca cei care lucrează la canalizarea de pe Bulevardul Carol I şi anume firma Concivic, cei care au spart reţeaua de apă de „n” ori şi au spart chiar şi reţeaua de gaze. Din informaţiile mele, lucrarea de canalizare a fost efectuată greşit şi va trebui refăcută în proporţie de 75%, bineînţeles, pe cheltuiala firmei respective. Chiar dacă lucrarea va fi plătită integral de HidroPrahova şi noi, ca simpli câmpineni, nu plătim nimic, disconfortul creat de această lucrare „mizerabilă” a întrecut orice limită a bunului simţ. Voi vorbi cu juriştii din cadrul Primăriei să vedem ce este de făcut, pentru că nu pot lăsa să îşi bată joc cineva de locuitorii din Câmpina”.
Viceprimarul Ion Dragomir, în cadrul şedinţei de aseară a Consiliului Local: „Problema este foarte gravă cu canalizarea. Sper şi cred că în perioada în care se va derula lucrarea de schimbare a conductei de apă, începută marţi, să se găsească soluţii pentru rezolvarea deficienţelor de la canalizare. O decizie în privinţa soluţiilor pentru lucrarea de canalizare urmează să fie luată în două zile, împreună cu constructorul, proiectantul şi toţi cei implicaţi”.

Reprezentanţii Concivic (prezenţi în teren) ne-au confirmat şi ei că sunt probleme la lucrarea cu fonduri europene şi că se caută soluţii în continuare pentru rezolvarea acestor probleme. În schimb, reacţia HidroPrahova este absolut surprinzătoare, ca să n-o catalogăm altfel.
„Astăzi, 31.07.2014,  directorul general al SC Hidro Prahova SA, împreună cu reprezentanţii antreprenorului, precum şi ai Primăriei Câmpina au efectuat o vizita în şantierul unde se desfăşoară lucrările contractului ‘Extindere reţea de canalizare în oraşele Câmpina, Băneşti şi Vălenii de Munte, jud. Prahova’. După efectuarea verificărilor pe amplasamentul lucrărilor aflate în desfăşurare pe Bdul Carol I, s-a constatat că nu există neconformităţi în execuţie,  urmând ca după curăţarea şi spălarea tronsonului de canalizare amintit să se efectueze inspecţia video (CCTV) pentru a constata calitatea execuţiei” – acesta este punctul de vedere oficial al HidroPrahova.
Lăsăm la o parte faptul că Băneşti este comună, Câmpina – municipiu şi Vălenii de Munte – oraş, iar unii de la Hidro nu cunosc asta. Lăsăm la o parte şi faptul că zona centrală a Câmpinei miroase ca o hazna, poate suntem noi, câmpinenii, mult prea sensibili. Dar să spui că nu există neconformităţi în execuţie când toate celelalte părţi implicate recunosc că lucrarea este executată greşit şi trebuie refăcută, asta este cu mult peste ceea ce putem accepta şi chiar tolera.

3 Comments

 1. paralex says:

  Bravo Tiseanu pentru ca a luat atitudine!

 2. Cine supravegheaza aceste lucrari?
  In aceasta seara se evacua cu autopompa apa din canalizare si era deversata pe carosabil in zona Postei mici-Piese auto.
  Mirosul infect de iti taia respiratia si mizeria de apa clocita era aruncata pe mijlocul soselei.
  Ce paziti distinsilor alesi? Daca se isca un focar de hepatita , datorita acestor incostienti , ce executa lucrari fara cele mai elementare masuri se SSM( securitatea si sanatatea muncii).
  Cine va spala B-dul Carol de aceasta mizerie deversata?
  Cine le-a dat dispozitie muncitorilor sa evacueze apa din canalizare ,pe carosabil?
  In ce epoca traiti,alesilor?
  Locatarii din zona nu mai pot sta in casa de mirosul urat de canalizare si apa clocita ,,mai ales acum ,pe timpul caniculei . Aerul erespirabil, gradul de poluare a inregistrat cote maxime .
  O sa informez Garda de Mediu despre acest fenomen petrecut in Municipiul Campina ,mai ales ca dupa cum decurg lucrarile , anapoda fara logica cu bani aruncati pe sant , sigur se vor mai face EPUISMENTE.
  RUSINE,RUSINE PRIMAR,VICEPRIMAR SI SPUMA CONSILIERILOR LOCALI.

 3. Anonim says:

  sapa 5 metrii apo astupa si tot asa.Cei care vin sa faca receptia cum isi dau seama ca muncitorii au facut lucrarea corect?Este o prostie modul lor de a lucra.Nu mi se pare normal.Cei care fac receptia probabil o sa zica ca este bine.Nu au cum sa isi dea seama pana canalizarea nu va da pe aafara

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *