Administratie publica

S-a mai parcurs o etapă în vederea obţinerii fondurilor europene pentru Liceul Energetic

Energetic 1O delegaţie de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi ADR Sud Muntenia a venit ieri la Câmpina pentru a discuta cu reprezentanţii Primăriei detalii legate de proiectul privind continuarea lucrărilor de la Liceul Tehnologic Energetic. A fost verificată toată documentaţia referitoare la acest proiect şi apoi s-a mers pe teren, pentru a se vizita efectiv clădirile şi anexele liceului. Această este etapa premergătoare semnării contractului de finanţare. Vă reamintim că, în primăvara acestui an, Ministerul Dezvoltării a anunţat Primăria Câmpina că intenţionează să reia investiţiile la campusurile şcolare aflate în construcţie, existând posibilitatea finanţării lor prin Programul Operaţional Regional privind îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Axa 3 referitoare strict la infrastructura şcolară.
În aprilie 2014, Consiliul Local Câmpina a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru investiţia de la Liceul Energetic, fiind nevoie de reactualizarea datelor financiare şi de completarea tuturor documentaţiilor aferente la solicitarea ADR Sud Muntenia. Conform proiectului, valoarea totală a investiţiei se ridică la 23,71 milioane lei (fără TVA), din care construcţii montaj – 17,83 milioane lei.

Energetic 2

Povestea investiţiilor de la Liceul Energetic este lungă şi vi-o reamintim aici pe scurt. În anul 2007, Guvernul României demara un amplu program de realizare a unor campusuri şcolare, 84 la număr, în mai multe judeţe din ţară, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat şi de Banca Mondială. Din municipiul Câmpina, în acest program a fost inclus Liceul Energetic, valoarea totală a investiţiei depăşind 4 milioane de euro (la acea dată). S-a deschis şantierul şi s-a tot lucrat până prin 2009, când lucrările au stagnat pentru că finanţarea a fost sistată în toată ţara. Pusă în faţa unei astfel de situaţii, administraţia câmpineană a luat decizia să continue pe cont propriu lucrările, astfel încât să nu se distrugă şi ceea ce s-a început, după cum menţiona primarul Horia Tiseanu. Numai că, proiectul era foarte amplu şi costisitor, un campus şcolar fiind gândit ca o unitate complexă pentru educarea şi pregătirea elevilor în meseriile solicitate de piaţa forţei de muncă, unitate care să cuprinsă: şcoala propriu-zisă cu mai multe corpuri pentru desfăşurarea cursurilor, spaţii de cazare pentru elevi, cantină, bază de practică pentru meserii şi specializari (ateliere şcoală), sală de sport etc. Chiar şi aşa, din 2010 încoace, an de an, administraţia locală a alocat bani pentru continuarea lucrărilor. Sala de sport a fost modernizată, Corpul C al liceului a fost consolidat şi reabilitat şi este gata deja şi Corpul G, s-au executat şi alte investiţii şi dotări, dar proiectul este departe de a fi terminat.
Acum a apărut această şansă a fondurilor europene, prin Ministerul Dezvoltării, şansă pe care Primăria Câmpina nu vrea s-o piardă. S-au parcurs toţi paşii impuşi de legislaţia în vigoare, s-a trecut peste mai multe etape şi s-a ajuns foarte aproape de semnarea contractului de finanţare.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *