Administratie publica

Şi totuşi, vom avea la Câmpina un Centru de Informare şi Promovare Turistică

Centru-turistic-modelReprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Ministerului Turismului au venit la Câmpina pentru a discuta cu administraţia locală ultimele detalii ale proiectului privind realizarea Centrului de Informare şi Promovare Turistică şi pentru a vedea locaţia unde va fi amplasat acest centru. Este vorba despre un proiect mai vechi al Primăriei Câmpina, realizat în 2011 în parteneriat cu Ministerul Turismului, asemeni multor altor localităţi din ţară. O vreme nu s-a mai ştiut nimic despre realizarea centrelor turistice, pentru ca, ulterior, administraţia locală să fie anunţată că proiectul Câmpinei a fost aprobat şi inclus pe lista pentru finanţare.Vorbim despre o finanţare europeană în valoare de aproximativ 620.000 lei, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Din această sumă, 98% reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2% este contribuţia de la bugetul local.
După cum au precizat reprezentanţii celor două ministere, prezenţi la Câmpina, au fost parcurse toate etapele necesare şi urmează semnarea contractului de finanţare.
Centrul de Informare şi Promovare Turistică ar avea drept scop oferirea de servicii utile şi materiale promoţionale într-o zonă cu potenţial turistic. Un astfel de centru trebuie amplasat în zona centrală a localităţii, în apropierea unei parcări, iar Câmpina a respectat această condiţie, Centrul de Informare şi Promovare Turistică urmând să fie amplasat pe pe Bd. Carol I, pe un teren de 715 mp, între RomTelecom şi BCR, la doi paşi de nou termometru, adică peste drum de pasajul de la Ceas.

3 Comments

  1. Vasile says:

    Suna frumos:”Centru de Informare si Promovare Turistica”.Nimic rau in a crea noi locuri de munca prin accesarea fondurilor europene,deci nerambursabile.Scopul,in mare l-am inteles dar utilitatea NU.Vor fi persoane interesate de serviciile acestui centru?Probabil,dupa initiatorii proiectului,DA.Cei din Campina si imprejurimi vor patrunde in sediul acestui centru?La inceput,din curiozitate,DA.Nu cumva va avea soarta celor de pe litoral(ma refer la gheretele ramase de izbeliste din Neptun),fiind doar cu numele?Va informez ca si in com.Magureni,aflata la cca.15 km de oras s-a infiintat un asemenea centru.Oare va avea priza la cei interesati?Dupa parerea mea ar fi fost necesar un sondaj pentru a vedea si parerea altora.Vom trai si vom vedea…

  2. paralex says:

    Una e Magureni, unde vezi niste dealuri amarate, una e Campina, unde muzee, ai parohii extreme de frumoase, ai un boulevard minunat si ai un lac superb. Personal, consider ca e o chestie utila.

  3. Vasile says:

    D-le paralex,sa nu intram in polemica intr-ucat nu-si are sensul.Cititi,va rog printre cuvinte.Nu este vorba de locatia acestui centru.Intr-adevar,Magureni este o comuna dar nu inconjurata de „niste dealuri amarate”(acestea creaza frumusetea zonei noastre)si altceva este orasul Campina.Problema de fond o constituie utilitatea acestui centru si cine are nevoie de informatii.Noi cei din zona nicidecum,asa consider eu.Cu tot respectul…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *