Politica

14 pentru Cotroceni. Iată candidaţii înscrişi în cursa pentru alegerile prezidenţiale

Alegeri 1Aseară, la ora 24.00, a expirat data limită prevăzută de lege pentru depunerea candidaturilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Vă reamintim că primul tur de scrutin va avea loc pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea, după două săptămâni, pe 16 noiembrie. Iată-i pe cei 14 candidaţi care s-au înscris în cursa pentru Cotroceni:
– Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC)
– Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL)
– Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară)
– Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu)
– Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare)
– Kelemen Hunor (UDMR)
– Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania)
– Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă)
– William Brânză (Partidul Ecologist Român)
– Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo)
– Candidaţii independenţi: Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu, Monica Macovei şi Gheorghe Funar

Potrivit programului calendaristic aprobat de Guvern, Biroul Electoral Central urmează ca, în termen de 48 de ore de la depunerea candidaturilor, să înregistreze sau să respingă înregistrarea acestora. În cel mult 24 de ore de la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor de către BEC, prin decizie, candidaţii, partidele politice, alianţele politice sau electorale şi alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor. Contestaţiile se fac în scris şi se depun la Curtea Constituţională.

2 Comments

  1. dan says:

    Este o bătaie de joc la adresa acestei țări. La adresa instituției președintelui. Chiar oricine poate candida? Mai rău ca în țările bananiere. În democrațiile consolidate sunt 2, maxim 3 candidați, serioși cu șanse reale. Hai și un extremist. Dar 14 candidați? Nu au ce face cu banii? Nu au simțul ridicolului? Oare au analizele la zi (la cap mă refer)?

  2. Vasile says:

    D-le Dan,la noi democratia asa este inteleasa.Daca va amintiti bine,dupa 1990 la un momentdat aparusera asa de multe partide politice precum ciupercile dupa ploaie care incet-incet au disparut.Iata ca acum in 2014 si-au exprimat optiunea pentru presedintia tarii o multime de candidati.Impartasesc ideea dvs.si accentuez faptul ca este o mare greseala prin faptul ca se vor disipa voturile si probabil va fi ales un presedinte pe care nu-l doreste intreaga tara.Noi,romanii inca suntem usor de manipulat iar legile pe care le promoveaza alesii nostri sunt schimbate de pe o zi pe alta.Ce sa gandesti si sa crezi…?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *