Politica

ACL Prahova i-a făcut lui Klaus Iohannis o primire extraordinară

ACL Ploiesti 2O adevărată desfăşurare de forţe, ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, unde candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu membrii şi simpatizanţii ACL din Prahova. Iohannis a venit însoţit de mai mulţi lideri de la centru ai PDL şi PNL, dintre care îi menţionăm pe Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Mihai Voicu, Mihai Răzvan Ungureanu. Alături de ei s-au aflat parlamentarii din Prahova ai celor două partide, dar şi primarii PDL şi PNL. Preşedinţii organizaţiilor judeţene, Roberta Anastase şi Mircea Roşca, au dorit probabil să le arate liderilor de la centru că ACL funcţionează în Prahova ca o echipă, că s-a trecut peste vechile conflicte şi adversităţi şi că există stabilitate. Şi-au atins scopul, în faţa lui Iohannis şi a celorlalţi lideri aflându-se o sală plină, care a creat o atmosferă incendiară pe alocuri, chiar dacă, poate, în teritoriu mai sunt unele probleme şi mai apar unele discuţii contradictorii. Oricum, lui Klaus Iohannis i s-a făcut o primire extraordinară, iar acest lucru nu poate fi negat de nimeni. Prezenţa primarilor PDL şi PNL pe scenă, alături de liderii de la centru şi de cei de la nivel judeţean poate fi privită şi ca un semnal de stabilitate, un mesaj dat membrilor din sală şi din teritoriu că ACL este puternică în pofida unor plecări din rândul aleşilor locali spre partidelel aflate la putere. De altfel, doi dintre primarii reprezentativi ai ACL – Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina (PDL) şi Răzvan Bălăşescu, primarul oraşului Breaza (PNL) – au fost invitaţi să ia cuvântul la întâlnirea de ieri, iar mesajele lor au fost tocmai pro unitate şi stabilitate.
ACL Ploiesti 3 ACL Ploiesti 4

Klaus Iohannis: „Este nevoie de cel puţin zece ani de guvernare de dreapta în România!”

„Noi toţi am înființat cel mai mare partid de dreapta şi cred că aceasta este cea mai importantă realizare politică din acest an. Acest partid va câștiga alegerile prezidențiale din 2014. Ar fi puțin lucru, însă, pentru a înființa un partid doar pentru a câștiga odată alegerile. Noi vrem să fim forța politică care definește destinul României pentru cel puțin 10 ani de acum încolo. Este nevoie de cel puţin zece ani de guvernare de dreapta în România. Este nevoie ca după zece ani ani să spunem că noi, împreună cu românii, am făcut România prosperă și puternică. Sunt primarul Sibiului din anul 2000. Când am devenit primar, Sibiul era un oraș care aproape își pierduse speranța. Am mers personal în Germania, în Austria, am vorbit cu oameni de afaceri, i-am convins și au venit în Sibiu. Am creeat o zonă industrială și în câțiva ani am creat mii de locuri de muncă. Șomajul în Sibiu a dispărut. În 2007 am fost Capitală Culturală Europeană și a reprezentat un mare succes. Nu spun aceste lucruri ca să mă laud pe mine, vă spun doar că în România se poate face administrație pentru oameni, o administrație eficientă, fără corupție, România poate fi o țară mai bună”, a declarat Klaus Iohannis la Ploiești, în faţa membrilor şi simpatizanţilor ACL, iar discursul său a fost aplaudat minute în şir.
ACL Ploiesti 5

13 Comments

 1. Vasile says:

  Entuziasmul inceputului,sa-i spunem „forta de dreapta”se pare ca este mare.Asa de repede s-a uitat ce a facut PDL in timpul guvernarii sale?Ei, probabil au uitat dar noi marea masa nu.Promisiunile sa le pastreze pentru ei.Sunt convins ca ACL nu va avea succes,indiferent la ce siretlicuri vor recurge.

 2. Simona D says:

  Mi/ar placea sa vina Iohanis si la Campina, sa vedem si noi oameni adevarati, de calitate. Poate in campanie. Votul meu oricum il are dar m/as bucura sa/l vad si la noi.

 3. Toma S says:

  Klaus Iohannis are toate sansele sa iasa presedinte, problema o sa fie fraudarea alegerilor de Ponta si PSD. Klaus Iohannis zice 2 lucruri si face 2 lucruri, nu ca altii care zic 15 lucruri si fac 0.

 4. Ionut says:

  Tipul e tare, ptr Romania ar fi o treaba extraordinara sa iasa presedinte dar noi ne dam singuri cu stangul in dreptul, istoria a demontrat o.

 5. Vasile says:

  Doua corturi instalate in pasajul de la ceas:unul pentru Iohannis si altul pentru Udrea.In amandoua liniste si pustietate la ora la care am trecut prin zona respectiva,adica aprox.ora 12.00.Aceasta denota faptul ca noi,campinenii suntem persoane cu capul pe umeri,stim ce vrem de la viitorul presedinte si nu ne vom lasa usor pacaliti.Eu nu voi vota asemenea persoane si va spun de ce.De Udrea m-am convins ce poate in momentul cand era in executiv iar de Iohannis din cele vazute si auzite la TV nu prezinta incredere,cu atat mai mult fiind si luteran(sa avem in vedere faptul ca majoritarii sunt de religie ortodoxa -sa nu fiu interpretat ca am ceva cu adeptii altor religii,fiecare are propriile optiuni).Inca analizez ce hotarare voi lua.

 6. Catalina Marcu says:

  In momentul asta, noi ca popor nici nu meritam un presedinte ca Iohannis. Nu ne place ca e rigid si vorbeste scurt si la obiect, nu plagiaza, nu hahaie, nu are decolteu, nu are copii pe care sa-i care dupa el la evenimente publice ca sa dea bine, nu face glume, nu spune bancuri, e prea serios si are prea mult bun simt. Cum sa ne placa noua un asemenea presedinte? Noi vrem circ, minciuni si manipulare!

 7. Sergiu says:

  Vasile,du-te pe miriste tata !

 8. Vasile says:

  Nea Sergiu,nu este cazul sa intram in „contre”.Fiecare are opinia lui.Eu nu-l accept pe Iohannis ca viitor presedinte si am explicat de ce.Daca sunteti adept infocat al acestuia nimic gresit dar aduceti va rog cateva argumente in favoarea sustinerii dvs.Asa ,probabil imi voi schimba parerea.Va rog aveti un dram de respect pentru cei care nu gandesc precum dvs.

 9. Eugen says:

  Daca alegerile vor fi corecte, Iohanis il bate pe Ponta in al doilea tur! Personal nu cred insa ca PSD va permite sa se intample asa ceva si se pregateste de mult pentru ‘aranjarea’ voturilor!

 10. Sic says:

  Constat ca in orasul nostru sunt foarte multi adepti ai lui Iohannis.Sa nu uitam ca in spatele acestuia cat si a”blondinei”se afla presedintele actual al tarii.Stim cu totii prin ce am trecut in cei zece ani.Dorim acelasi lucru?Inseamna ca ne convine actuala stare de fapt.Eu doresc succes acestei categorii de persoane.In ce ma priveste sunt intr-o mare dilema.Dar ceea ce stiu pana acum este faptul ca cei doi sunt scosi de pe lista mea de optiuni.

 11. Catalina says:

  Mie Ponta imi place, sincer, ca tanar politician chiar imi place; dar numi plac oamenii din jurull lui, un Dragnea de exempl;u si sub nici o forma nu pot inghiti garda veche a psd-ului, cei care sub Nastase au vandut tara bucata cu bucata!

 12. Vasile says:

  Catalina,bine ati punctat.Din vechea garda a PSD cat si o parte dintre tinerii actuali ce se invart in jurul lui Ponta(gen Dragnea)trebuia facuta curatenie.Ponta,ca tanar politician dupa parerea mea merita un vot de incredere.Oare este prea tanar?Dar ce parere aveti de Tariceanu?Mai putin viata familiara,ca politician eu il percep ca un om hotarat,stapan pe sine si stie ce vrea.Noi,votantii avem inca timp sa ne pronuntam.Din cele constatate de catre mine si ieri nu era agitatie sau sa-i spunem coada la cortul in care se strangeau semnaturi pentru Iohannis,Udrea nici atat.

 13. EMA says:

  @Toma S: HUUUUUUUUUUUU IOHA NU AVEM NEVOIE DE URMASII LUI BASE

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *