Politica

Daniel Ioniţă, primul ales local care şi-a schimbat partidul. A dat PNL pe PLR (PNM)

Daniel IonitaConsilierul local câmpinean Daniel Ioniţă a anunţat oficial că a părăsit Partidul Naţional Liberal şi s-a înscris în Partidul Liberal Reformator, cel condus de Călin Popescu Tăriceanu. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina. Trecerea lui Ioniţă la PLR nu este o surpriză. Nu a ascuns niciodată că nu se mai regăseşte în PNL după alianţa cu PDL şi a recunoscut că îl va urma pe deputatul Virgil Guran la noul partid chiar înainte de a semna adeziunea. Problema este că PLR, teoretic, nu există. Numele partidului nu a fost acceptat de Tribunalul Bucureşti. Poate ştiţi sau poate nu, Călin Popescu Tăriceanu a preluat un partid foarte mic şi necunoscut, dar înregistrat oficial peste tot – Partidul Naţional al Mediului. După preluare, Tăriceanu a depus la Tribunalul Bucureşti documentele pentru schimbarea numelui în PLR şi înregistrarea statutului noului partid. Instanţa a respins cererea, iar Tăriceanu a anunţat că va înainta recurs. Dacă problema nu se rezolvă, atunci toţi cei care acum cred că sunt membri PLR, vor fi, de fapt, membri PNM. Problema cu instanţa este şi explicaţia faptului că Tăriceanu candidează independent la preşedinţia României şi nu din partea PLR, partid al cărui preşedinte spune că este. Pare complicat, dar e simplu de tot.
Revenind la Daniel Ioniţă, el este primul ales local câmpinean care a anunţat că îşi schimbă partidul în această perioadă în care este valabilă OUG 55/2014 care permite migraţia politică fără ca aleşii migratori să-şi piardă mandatele.

2 Comments

  1. Vasile says:

    D-l Ionita se pare ca a cam luat plasa atata timp cat PLR inca nu a fost acceptat de Tribunalul Bucuresti.Dar a ramas credincios mentorului sau,fapt pentru care il apreciez.Personal,nu am o impresie grozava despre acest consilier intr-ucat nu si-a facut simtita prezenta in cadrul Consilului Local prin nici un fel de actiuni concrete,mai putin prin efortul de a ridica mana(dar parca are importanta aprecierea mea?).In rest ii doresc succes d-lui Ionita in noua postura.

  2. Lionel Clini says:

    Bravo Daniel

    De la part d’un ancien collègue de la Banque Degroof

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *