Administratie publica

Irakienii, interesaţi de oferta de turism a Văii Prahovei

Valea PrahoveiDelegaţiile a trei ambasade au vizitat Prefectura Prahova la sfârşitul săptămânii trecute. Este vorba despre ambasadorii Irakului, Ucrainei şi Arabiei Saudite, însoţiţi de diverşi ataşaţi economici şi consilieri pe probleme de afaceri. După cum reiese din comunicatul de presă remis de Prefectura Prahova, reprezentanţii Ambasadei Irakului la Bucureşti au discutat cu prefectul Rodica Paraschiv mai multe posibilităţi de colaborare, irakienii fiind interesaţi în special de produsele prahovene care ar putea fi exportate pe piaţa irakiană, precum şi de oferta de turism a Văii Prahovei, o zonă considerată spectaculoasă şi foarte atractivă din punct de vedere turistic, de către partea irakiană.
În ceea ce priveşte relaţiile cu Ucraina, excelenţa sa Teofil Bauer, ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, a afirmat că va susţine pe cale diplomatică orice colaborare administrativă, economică sau culturală a judeţului Prahova cu localităţi sau regiuni din Ucraina.
Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite, Abdulrahman Al Rasii şi ceilalţi membri ai delegaţiei pe care a condus-o sunt interesaţi de industria petrolieră din Prahova şi în special de schimburi de specialişti în domeniile petrol şi energie. Ambasadorul Arabiei Saudite a propus studierea, de către autorităţile prahovene, a posibilităţii de înfrăţire cu oraşul Dahran şi regiunea Ash Sharqiyah (zona petrolieră a Regatului Arabiei Saudite) şi şi-a arătat interesul pentru semnarea unui acord de colaborare economică între Camera de Comerţ din regiunea menţionată şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *