Social

Managerul Spitalului Voila, dr. Gabriel Ţintărescu, declarat incompatibil de către ANI

Gabriel TintarescuAgenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese de natură administrativă și penală în cazul a 29 foşti sau actuali manageri de spital, foşti sau actuali directori medicali de la unităţi din mai multe judeţe ale ţării. Printre managerii declaraţi incompatibili se numără şi managerul Spitalului de Psihiatrie din Câmpina, dr. Gabriel Ţintărescu, în cazul căruia ANI susţine că „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 noiembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, municipiul Câmpina, exercită și funcţia de manager de proiect în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și  b) din Legea nr. 95/2006”, după cum se menţionează într-un raport făcut public astăzi.
Din judeţul Prahova, ANI a mai constatat starea de incompatibilitate la următorii:
– Alina Constanţa Filip (manager interimar la Spitalul Orăşenesc Sinaia), care „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 08 iulie 2010, întrucât, simultan cu funcția de manager interimar al Spitalului Orășenesc Sinaia exercită și funcția de administrator la două societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și b) din  Legea  nr. 95/2006.
– Cătălin Vişean (manager al Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti), care „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 decembrie 2010 – 30 aprilie 2012, întrucât a deținut simultan cu funcția de manager al Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești și funcția de consilier pe probleme sociale în cadrul Biroului parlamentar al deputatului Sever Voinescu, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.
– Lidia Râjnoveanu (manager al Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie Azuga), care „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 decembrie  2009, întrucât, simultan cu funcția de manager al Spitalului de Ortopedie și Traumatologie Azuga exercită și funcția de  medic în cadrul Spitalului Orășenesc Sinaia, și respectiv, în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

ANI anunţă, printr-un comunicat de presă, că toate persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază (de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris). Singura persoană evaluată şi care nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare este managerul interimar al Spitalului Orăşenesc Sinaia, Alina Constanţa Filip.

Agenţia Naţională de Integritate mai precizează că „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese sau al incompatibilității constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective”.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *