Social

Medicii oncologi se întâlnesc cu femeile din mediul rural. Mâine, la Cornu, are loc prima acţiune a campaniei de prevenire a cancerului la sân

În Prahova începe o nouă campanie de prevenire a cancerului la sân, organizată de Prefectura judeţului în parteneriat cu Colegiul Medicilor şi Asociaţia Pacienţilor Oncologici şi destinată în special femeilor din mediul rural. Vor avea loc 20 de întâlniri ale medicilor oncologi cu femeile din comunele judeţului, prima întâlnire de acest gen urmând să fie organizată mâine, de la ora 16.30, la Cornu, în sala de şedinţe a Primăriei. Vor fi prezenţi medicii oncologi Alina Turcu şi Ileana Constantiniu, care vor vorbi despre menţinerea stării de sănătate, în general, şi despre prevenirea cancerului la sân, în special. La întâlnirea de la Cornu vor participa şi prefectul Rodica Paraschiv şi subprefectul Ioana Mădălina Lupea.
Conform statisticilor, la fiecare trei minute, undeva pe glob o femeie este diagnosticată cu cancer la sân; 30% dintre toate formele de cancer apărute la femei sunt reprezentate de cancerul mamar; una din opt femei riscă să dezvolte un cancer de sân; 40.000 de femei mor anual din cauza cancerului la sân.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *