Social

„Ne mor câmpinenii! CNADNR, trezeşte-te şi ia măsuri!”

Protest in negru 11S-a strigat asta de pe scenă, din faţa mulţimii, astăzi, la „protestul în negru” organizat la iniţiativa angajaţilor societăţii Neptun. De cel puţin patru ani se fac tot felul de demersuri pentru a convinge Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Naţionale să monteze separatoare de sens pe DN1, în judeţul Prahova. CNADNR nu răspunde, iar dacă, totuşi, o face, spune că nu sunt bani. O măsură simplă de securitate, pe care CNADNR ar plăti-o din banii noştri, până la urmă.

„Dacă ar fi existat separatoare de sens, exista o şansă la viaţă pentru câmpinenii care au murit nevinovaţi sâmbătă, pe DN1. Demonstraţia la care luăm parte astăzi, cu durere şi revoltă în suflete, are o cauză care ne priveşte pe toţi, pentru că oricine putea fi victimă în împrejurările accidentului de sâmbătă. Dacă am căuta un vinovat moral de acest accident, l-am găsi. Autoritatea care administrează drumurile naţionale este responsabilă de tragedia câmpinenilor noştri şi nu doar de a lor! CNADNR trebuia sa-şi facă datoria când istoricul accidentelor arăta gravitatea situaţiei, iar autorităţile cereau soluţii urgente! Protestăm pentru ca toţi cei responsabili să înţeleagă că nu se mai poate! Cetăţeanul plăteşte taxe peste taxe pentru drumuri şi bani tot nu se găsesc pentru a-i asigura cetăţeanului un drum bun, cu marcaje vizibile, cu separatoare şi sensuri giratorii pentru a preveni accidentele. Manifestăm pentru viaţă şi contra iresponsabilităţii celor care sunt plătiţi să administreze DN1 şi ar trebui să o facă cu simţul răspunderii şi al datoriei împlinite. Protestul nostru este modul prin care înţelegem să le atragem atenţia celor de la CNADNR că prevenţia este o prioritate, nu nepăsarea sau alte interese. Sperăm ca ecoul protestului de la Câmpina să fie auzit la Bucureşti şi solicitările noastre să aibă drept urmări fapte şi nu vorbe sau pasivitate!” – acesta este mesajul transmis în această seară, la „protestul în negru”, de consilierul judeţean Jenica Tabacu, în numele celor care au iniţiat această manifestare, dar şi în numele celor prezenţi la protest.
Protest in negru 12 Protest in negru 13 Protest in negru 14 Protest in negru 15 Protest in negru 16 Protest in negru 17 Protest in negru 18 Protest in negru 19

1 Comment

  1. ELE says:

    ***Se cere testarea psihologica anuala a soferilor….ei bine, pentru cei care nu stiu, testul pe care il dau viitorii soferi este egal cu 0. Practic faci un labirint si potrivesti 2-3 forme…nimic mai mult si vin cu intrebarea: ce se intampla in momentul in care vor fi testati anual la fel cum au fost inainte sa-si ia carnetul?? N-am rezolvat nimic!!!
    ***Pacat ca trebuie sa moara oameni ca sa se ia masuri 🙁

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *