Social

Prima zi de şcoală. Cu oficialităţi printre bobocii, bobocei şi liceeni la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”

CNNG 1Pentru copii, astăzi a fost doar prima zi de şcoală. Pentru cadrele didactice, începutul unui nou an şcolar. Încă unul. Pentru părinţi, emoţii şi multe, foarte multe griji. Pentru oficialităţi, un moment care nu trebuie ratat. Şi nu trebuie ratat la CNNG. Cu alte cuvinte, o primă zi de şcoală obişnuită, cu mesaje frumoase şi urări de succes, cu multe flori şi copii cărora nu le vine să creadă că a trecut vara. Copii buni, mai optimişti decât profesorii şi părinţii lor. Copii care, în mod sigur, ştiu că pe Romulus şi Remus, întemeietorii Romei, i-a crescut o lupoaică şi nu o vulpe, aşa cum a spus ieri, la o emisiune TV, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie. O gafă jenantă, o situaţie nu doar penibilă ci şi tristă, poate la fel de tristă ca aceea că elevii clasei I au început şcoala fără manuale.
Am vorbit de oficialităţi. Au fost prezenţi, la CNNG, senatorul George Severin şi deputatul Virgil Guran, consilierii locali Luminiţa Dumitrescu şi Marian Dulă, Bianca Baltac – consiliera primarului Horia Tiseanu şi conducerea Poliţiei Municipale. Colegiul „Nicolae Grigorescu” a fost, este şi rămâne un etalon în învăţământul câmpinean, ştim cu toţii asta. Dar ne-ar fi plăcut să-i vedem pe parlamentarii câmpineni şi la Liceul Mecanic, de exemplu, sau la Petrol (actualul Colegiu „Constantin Istrati”). Sunt şi acolo copii, a început şi acolo şcoala. Da, poate oamenii sunt legaţi sentimental de CNNG, dar poate că sunt unităţi de învăţământ în Câmpina unde era nevoie de un mesaj de încurajare, de o vorbă bună, de un pic mai multă atenţie. E doar o părere.

CNNG 4 CNNG 5

Revenind la CNNG, la deschiderea oficială a noului an şcolar a vorbit doar directorul liceului, prof. Roxana Tănase, despre performanţele instituţiei pe care o conduce şi despre emoţiile primei zile de şcoală. Apoi, în centrul atenţiei au fost bobocii din clasa I şi boboceii de la clasa pregătitoare, micuţi, foarte drăguţi, unii puţin speriaţi, alţii din cale afară de emoţionaţi, iar pentru ei toţi noi sperăm ca viitorul să aducă numai lucruri bune.
CNNG 2 CNNG 7 CNNG 8 CNNG 3 CNNG 6

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *