Social

Tineri macedoneni, veniţi la Câmpina în cadrul unui parteneriat european, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti

Spital Boli Infectioase PloiestiDelegaţia din Macedonia a trecut şi trece prin momente delicate în aceste zile. Veniţi la Câmpina pentru a participa la activităţile incluse în Programul „Europa pentru cetăţeni”, finanţat de Comisia Europeană, cei 15 tineri din Macedonia, împreună cu însoţitorii lor, au fost cazaţi la o pensiune din Breaza. Duminică, ei au avut programată o excursie la Sinaia şi la Bran, iar pe drum au cumpărat diferite sandvişuri cu salam. Duminică noaptea şi ieri dimineaţă, la 9 dintre cei 15 tineri macedoneni li s-a făcut rău, având stări de vomă, ameţeli şi diaree. Reprezentanţii Primăriei Câmpina au sunat la 112, iar tinerii au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, posibil cu toxiinfecţie alimentară. Direcţia de Sănătate Publică Prahova a demarat o anchetă pentru a stabili cauza exactă a îmbolnăvirii.
După cum ne-au precizat reprezentanţii Primăriei Câmpina, situaţia creată nu are nici o legătură cu pensiunea la care a fost cazată delegaţia din Macedonia. De altfel, inspectorii sanitari au şi verificat această pensiune şi nu au găsit nici o neregulă. Încă nu se ştie cu exactitate de ce s-au îmbolnăvit tinerii macedoneni, dacă într-adevăr sandviciurile au fost de vină sau poate apa nepotabilă din Breaza, ori au existat alte cauze. Cert este că toţi membri delegaţiei au mâncat şi băut aceleaşi produse şi din aceleaşi locuri, dar numai unii dintre ei s-au simţit rău.
Din păcate, tinerii macedoneni vor pleca acasă şi cu amintiri mai puţin plăcute din vizita lor în România. Vă reamintim că delegaţia din Macedonia a venit la Câmpina pentru a participa, alături de delegaţii din Polonia şi Letonia, la un parteneriat, un schimb de experienţă cu tineri câmpineni, în cadrul proiectului „Participarea activă a cetăţenilor la viaţa Uniunii Europene”, proiect care este parte a programului „Europa pentru cetăţeni”. De vineri şi până duminică, oaspeţii şi gazdele au avut mai multe acţiuni comune, seminarii, ateliere de lucru, vizite etc.

2 Comments

  1. CRISS says:

    si uite asa ne facem din nou de ras in europa . pacat mare pacat

  2. Laura says:

    Ce pacat ca se intampla astfel de situatii si ca tinerii aceia pleaca de la noi cu asa amintiri neplacute. Nu este prima data cand auzim despre toxiinfectii alimentare la turisti, o bila neagra mare pentru noi, mare pacat!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *