Social

„Voi contesta în instanţă decizia prin care ANI mă declară incompatibil!”

Afirmaţia îi aparţine managerului Spitalului de Psihiatrie Voila, dr. Gabriel Ţintărescu, şi ne-a fost dată în urmă cu câteva momente. Dr. Ţintărescu a precizat că nu a primit, încă, o hârtie oficială de la Agenţia Naţională de Integritate, dar în momentul în care va primi documentul va contesta în instanţă decizia ANI. O decizie făcută publică, vă reamintim, prin intermediul unui comunicat de presă prin care ANI îi prezintă pe toţi cei 29 de foşti şi actuali manageri de spitale, foşti şi actuali directori medicali de la mai multe unităţi spitaliceşti din ţară declaraţi incompatibili.
În ceea ce-l priveşte pe managerul Spitalului Voila, ANI susţine că „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 noiembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, municipiul Câmpina, exercită și funcţia de manager de proiect în cadrul unei societăți comerciale, încălcând, astfel dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și  b) din Legea nr. 95/2006”.

„În urmă cu ceva timp, am fost chemat la ANI şi am dat acolo mai multe explicaţii cu privire la activitatea mea de manager de spital şi manager de proiect la o societate comercială. Am explicat foarte clar că la respectiva societate şi în cadrul acelui proiect eu am doar activitate de cercetare. Nu sunt implicat în managementul societăţii sau în altfel de activităţi. Din punct de vedere legal, activitatea de cercetare nu este incompatibilă cu funcţia mea de manager al Spitalului de Psihiatrie Voila!”, ne-a declarat dr. Gabriel Ţintărescu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *