Administratie publica

Atenţie! Ajutoarele de la UE se distribuie după alegerile prezidenţiale. Beneficiarii vor fi anunţaţi din timp, de către Primăria Câmpina

Alimente UEPersoanele defavorizate, care beneficiază de produse alimentare din stocul de rezervă al Uniunii Europene, au primit acasă, prin Poşta Română, tichetele pe baza cărora pot ridica respectivele produse. Aceste tichete reprezintă o noutate, fiind pentru prima dată când Guvernul României trimite aşa ceva în teritoriu, în condiţiile în care sunt, totuşi, ani buni de când se tot dau ajutoare de la UE. Lăsăm la o parte faptul că şeful Guvernului candidează la alegerile prezidenţiale şi brusc i-a venit cuiva ideea să distribuie astfel de tichete în campania electorală. Important este faptul că alimentele vor fi împărţite după cel de-al doilea tur al prezidenţialelor, deci după 16 noiembrie. Cine se duce acum să le ridice, bate drumul degeaba. Facem această precizare deoarece în Câmpina (şi, probabil, nu numai aici) mai mulţi beneficiari ai ajutoarelor de la UE s-au dus cu tichetul în mână, la Căminul Petrol, să-şi ridice produsele. Şi pentru că nu au găsit nimic, au mers la Primărie să reclame.
„Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor fi distribuite după alegeri, părerea mea este că mult după alegeri. În momentul de faţă, la Prefectura Prahova, unde ajung iniţial alimentele şi de unde pleacă apoi în localităţi, nu se ştie nimic despre aceste produse. Beneficiarii ajutoarelor de la UE trebuie să stea liniştiţi, pentru că vor fi anunţaţi din timp de Primărie când vor veni produsele şi când vor putea să le ridice. Şi vor fi pentru toată lumea, nu se va pune problema, cum, de altfel, nu s-a pus niciodată, să rămână cineva fără ajutoarele de la UE”, a declarat secretarul Primăriei Câmpina, Paul Moldoveanu.

Anul trecut, în Câmpina, de ajutoarele UE au beneficiat 2.948  persoane, dintre care 692 pensionari, 600 şomeri, 294 persoane care primesc venitul minim garantat şi 1.362 persoane cu handicap. De anul acesta, pe lista beneficiarilor apar şi persoanele care primesc alocaţii pentru sprijinirea familiei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *