Social

Conducerea CNADNR doarme liniştită – „Nu avem nici o vină pentru accidentul de pe DN1!”

Accident-1aCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România dezminte categoric, prin intermediul unui comunicat de presă, informaţiile şi ipotezele vehiculate în mass-media, privind o posibilă culpă a CNADNR în dramaticul accident produs sâmbătă, 27 septembrie 2014, pe DN1, accident în care şi-au pierdut viaţa cinci câmpineni nevinovaţi, precum şi tânărul care a intrat cu maşina pe contrasens şi i-a izbit în plin. Dacă existau separatoare de sens din beton, pe DN1, în această zonă atât de dificilă a drumului naţional, poate oamenii aceia nevinovaţi aveau o şansă şi astăzi nu mai vorbeam despre o asemenea tragedie. CNADNR nu spune nimic, în comunicatul de presă, despre această „ipoteză” lansată de noi toţi, în schimb, indirect, recunoaşte importanţa montării separatoarelor de sens, investiţie care se derulează, însă, cu mare greutate.
Vă redăm integral comunicatul Companiei Naţionale de Drumuri:
„Pe drumul naţional DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) și km 100+000 (zona localităţii Cornu), sector prevăzut cu patru benzi de circulație, partea carosabilă este prevăzută cu un total de 39,29 km separator de trafic, astfel:
– 8,2 km – separator tip insulă mediană
– 31, 09 km – separator parapete prefabricat de beton, tip New Jersey
În perioada 2013 – 2014, pe acest sector de drum naţional au fost amplasați 6,5 km de separator de beton tip New Jersey, în valoare de 844.518 euro fără TVA. Menţionăm că, în prezent, CNADNR SA a depus la ANRMAP documentația tehnică necesară pentru achiziția a 196 km de parapete de beton tip New Jersey, în valoare de aproximativ 20 milioane euro. Separatorul va fi achiziționat în limita resurselor financiare asigurate după finalizarea procedurilor de licitație și va fi amplasat cu prioritate pe sectoarele aferente DN 1, sectoare de drum pe care se înregistrează o frecvență crescută a accidentelor de circulație.
Estimăm că amplasarea separatorului va fi demarată la sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului 2015, locaţiile pe DN 1 urmând a fi stabilite de comun acord cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcția Rutieră.
De asemenea, reamintim că, în perioada 2013 – 2014, au fost amplasați 40 km de parapete New Jersey, în valoare de 4.635.000 euro (fără TVA), pe întreaga rețea de drumuri naționale administrată de CNADNR SA”.

1 Comment

  1. Vasile says:

    Somn usor si prelungit doresc actualei conduceri ai CNADNR.Sa vina alte persoane la conducere care vor sa faca ceva pentru asigurarea sigurantei publice.Cei de acum au dovedit incompetenta sau indiferenta in aceeasi masura.A incasa bani de la cei care folosesc drumurile nationale dar fara a oferi nimic in schimb este foarte usor.Asadar,ce intentionati stimabililor?Chiar ne credeti prosti?Care este numarul persoanelor pe care doriti sa le sacrificati pentru a intreprinde ceva?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *