Deşi nu au fost tocmai inspiraţi în alegerea zilei în care să organizeze prima lor conferinţă de presă (pentru că ieri a fost zi de doliu în Câmpina, în memoria celor cinci victime ucise în tragicul accident de pe DN1), reprezentanţii PLR (PNM) Câmpina au venit, totuşi, în faţa presei pentru a-şi prezenta noii colegi şi planurile de viitor. Până la rezolvarea problemei legate de numele partidului, despre care am scris cu altă ocazie, vom folosi denumirea PLR (PNM) atunci când scriem despre deputatul Virgil Guran şi colegii săi de partid. La conferinţa de presă de ieri, Virgil Guran – preşedinte interimar al PLR (PNM) Câmpina şi consilierul local Daniel Ioniţă – coordonator pe Colegiul 2 Deputaţi i-au prezentat pe cei cinci aleşi locali care au plecat din alte partide pentru a veni alături de ei. Este vorba despre consilierii locali Nicolae Stoica (Brebu), Nicolae Goran (Proviţa de Jos), Ion Ene (Proviţa de Sus), Florin Şerban (Valea Doftanei) şi Vasile Şchiopu (Secăria), primii patru participând şi la întâlnirea cu presa.
Virgil Guran spune că, la nivelul judeţului, în PLR (PNM) s-au înscris până acum 5 primari (cel mai apropiat de Câmpina fiind primarul din Măgureni), 3 viceprimari de comune, viceprimarul municipiului Ploieşti, 5 consilieri judeţeni şi 47 consilieri locali.
„Multă lume m-a întrebat de ce am făcut această mişcare politică de a trece la PLR. În ceea ce mă priveşte, eu am ales această variantă pentru că, în ultimii doi ani, conducerea locală şi judeţeană a PNL a luat decizii cu care eu nu am fost de acord. După ce acum doi, în campania electorală, criticam acţiunilor lui Băsescu şi ale oamenilor săi – tăieri de salarii, creşterea TVA, investiţiile aiurea în terenuri de sport în pantă, parcuri prin păduri sau aici, chiar în Câmpina, Calea Dacia – acum, trebuia să ne înfrăţim cu ei. Eu unul nu am plecat de la liberali, adevăraţii liberali fiind acum în PLR, ci de la populari, acolo unde au dus PNL-ul câţiva oameni pentru interese mărunte. În PLR, vrem să încercăm să continuăm îndeplinirea programului liberal cu care am candidat în 2012, iar dacă vom realiza o alianţă cu PSD vom căuta să impunem câteva dintre principiile noastre economice”, a declarat deputatul Virgil Guran.
În privinţa aleşilor locali care au trecut la PLR (PNM), Guran a afirmat: „Am convingerea că vor mai veni aleşi locali în partidul nostru. Există discuţii foarte avansate în acest moment cu consilieri din Băneşti, mai sunt şi alţii… Noi nu am forţat pe nimeni cu nimic, aşa cum fac alte partide care se pretind liberale. Şi cred că lumea se va convinge încet-încet cine sunt adevăraţii liberali”.
Ţinta pentru prezidenţiale: 10%
Întrebat despre scorul pe care partidul său speră să-l obţină la alegerile prezidenţiale în Câmpina şi în colegiul pe care-l reprezintă, Virgil Guran s-a declarat destul de optimist: „Atât în Câmpina, cât şi în Colegiul 2 Deputaţi, ţinta noastră este un procent de 10%. Noi apreciem că ar fi un scor mulţumitor, în condiţiile în care acest partid s-a înfiinţat la Câmpina de aproximativ două luni”.
Cum explică Guran povestea cu numele partidului
Un subiect aparte l-a constituit acceptarea de către instanţele judecătoreşti a noii formaţiuni politice. Virgil Guran a încercat să clarifice subiectul: „Aproape tot ce s-a spus în spaţiul public despre acest subiect este doar pentru a crea o suspiciune şi pentru a încerca să intimideze unii aleşi locali care doreau să vină la noi. Partidul Liberal Reformator este înscris în Registrul Partidelor Politice, la poziţia 58 şi este acceptat de instanţele competente. A existat, într-adevăr, o problemă: la Congres, noi am aprobat schimbarea denumirii şi a unor simboluri ale Partidului Naţional al Mediului în Partidul Liberal Reformator. Pentru că preşedintele nostru, Călin Popescu Tăriceanu, candidează ca independent, s-a apreciat că nu intrăm sub incidenţa legii care interzice formaţiunilor politice să schimbe unele simboluri, inclusiv semnul electoral, cu 6 luni înaintea alegerilor. O instanţă a respins modificările noastre, noi am contestat sentinţa, iar când va exista o sentinţă definitivă vom vedea ce este de făcut, existând soluţii indiferent de verdictul final. Oricum, toate acestea nu afectează cu nimic nici candidatura şi campania la prezidenţiale, nici pe vreunul dintre aleşii locali care ni se alătură pe perioada valabilităţii ordonanţei privind migraţia politică”.
Ruperea aliantei USL(PSD-PNL-PC) cat si alierea ulterioara a PNL cu adversarul sau PDL a creat mari controverse politice si nemultumiri de ambele parti.Astfel,ce sa mai intelegem?In cine mai putem avea incredere?Stim ce a facut PDL in momentul cand era la guvernare:micsorarea salariilor bugetarilor cat si a pensiilor,marirea TVA,investitii in domeniul sportului fara a lua in calcul prioritatile si multe altele…Ca acum,cele doua forte politice(PNL si PDL)sa-si dea mana,sa uite de vechile principii si adversitati,promovand un candidat unic la presedintia tarii pe d-l Iohannis.Iata ca persoanele cu verticalitate,credinciosi vechilor principii s-au debarasat de vechiul PNL,aderand la noul partid infiintat de d-l Tariceanu PLR(PNM).Este bine,este rau in ati mentine ideile care te-au determinat sa intri in politica?Constat ca la nivelul orasului nostru d-l deputat Virgil Guran (multi ii contesta activitatea politica si indiferenta acestuia privind neparticiparea la festivitatile ce se organizau cu diferite prilejuri cat si altele…)a ramas consecvent trecand la PLR.De partea lui atragand si alte persoane,precum d-l consilier local Daniel Ionita care nu si-a facut simtita prezenta in nici un fel,decat prin a ridica mana in sedintele de C.L.si fiind mana dreapta a d-lui deputat.Este un inceput de drum dar dupa sondajele din media,sansele pentru presedintia tarii sunt mici.Totusi sa asteptam,sa ne gandim bine la ceea ce trebuie sa facem pentru a nu mai fi pacaliti…Multe se pot discuta pe aceasta tema,cu siguranta voi fi admonestat de o parte dintre dvs.aderenti ai PDL.