Administratie publica

Prefectura Prahova a declarat ilegală hotărârea prin care Consiliul Local Câmpina a anulat impozitele firmei Miţu-Chiţu Fun Play până în anul 2023

CL-CampinaVă amintiţi, probabil, despre hotărârea Consiliului Local Câmpina, adoptată în şedinţa din septembrie 2014, de a scuti firma Miţu-Chiţu Fun Play SRL de la plata impozitelor pe teren şi clădire până în anul 2023. O hotărâre fără precedent, de favorizare a unei firme private din localitate. Am scris atunci pe larg despre această situaţie şi am precizat că, în opinia noastră, hotărârea Consiliului Local este ilegală. O administraţie publică poate acorda facilităţi fiscale, dar în nici un caz nu poate scoate o firmă privată sau un contract de asociere dintre municipalitate şi o firmă privată de sub incidenţa Codului Fiscal. Ei bine, Prefectura Prahova ne dă dreptate şi solicită Consiliului Local Câmpina revocarea hotărârii adoptate în septembrie.
Prefectura a trimis o adresă Primăriei şi Consiliului Local Câmpina prin care anunţă că hotărârea în cauză este ilegală şi trebuie revocată la prima şedinţă ordinară a CL, adică la cea de la finele acestei luni. În caz contrar, Prefectura va acţiona Consiliul Local Câmpina în contencios-administrativ. Cu alte cuvinte, CL Câmpina are două opţiuni. Ori revocă această hotărâre ilegală şi atunci Miţu-Chiţu Fun Play SRL va trebui să-şi achite impozitele pe teren şi clădire la fel ca toate celelalte firme din Câmpina, ori refuză să revoce hotărârea şi atunci va ajunge în faţa instanţei.

Pe scurt, vă reamintim cum au stat lucrurile în şedinţa din septembrie. Consiliul Local Câmpina a aprobat un act adiţional la contractul de asociere dintre municipalitate şi Miţu-Chiţu, act care prevede că “asocierea nu intră sub incidenţa art.249 şi art.256 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificările şi completările ulterioare”. Actul adiţional a fost aprobat în baza unei cereri venite de la administratorul firmei respective, Anca Maria Sachelia, aceasta solicitând “anularea impozitului anual pe teren şi clădire, inclusiv pe anul în curs, precum şi pe toată durata contractului”, adică până în anul 2023. S-a aprobat fără discuţii, cu 14 voturi pentru şi 3 abţineri (PP-DD), cadrul legal invocat fiind doar Legea 215 a administraţiei publice locale, fără referiri la prevederile Codului Fiscal.

Pentru detalii, citiţi şi http://www.campinaph.ro/2014/09/consiliul-local-campina-se-crede-mai-presus-de-lege-unei-firme-locale-i-au-fost-anulate-impozitele-pe-teren-si-cladire-pana-in-anul-2023.html

1 Comment

  1. gigi says:

    MITU CHITU AR TREBUI SA MAI BAGE SI MANA IN BUZUNAR

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *